Schaakclub Santpoort

Alweer is een Velsense school kampioen schoolschaken van Noord-Holland geworden. Nadat de afgelopen twee jaar de Rozenbeekschool met de titel aan de haal ging, was het nu de beurt aan de Jan Campertschool uit Driehuis.

 

Afgelopen zaterdag streden 25 scholen, die zich via lokale voorrondes gekwalificeerd hadden, om het Noord-Hollands kampioenschap schoolschaken voor basisscholen. De vier beste scholen  zouden zich kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap, dus er werd op het scherpst van de snede geschaakt.

 

Aangezien Velsen de afgelopen jaren de afgelopen jaren de NH-kampioen had geleverd, mocht de top drie van het door de schaakclubs Santpoort en KijkUit georganiseerde kampioenschap van Velsen het op provinciaal niveau proberen.

 

Na 8 van de 9 speelronden kon de overwinning de Jan Campertschool niet meer ontgaan. Het team bestaande uit Maurits van Rees, Daan Koetzier, Roelof Stikker en Stef Ton hield  het eerste team van De Koet uit Midswoud met 1 matchpunt en 4 bordpunten op voldoende afstand.  

 

 

Op een zeer verdienstelijke derde plaats eindigde het team van de Ark uit Velserbroek. Sander en Patrick Raphaël en Robin en Marco Schutter mogen zich eind mei tezamen met de mannen van de Jan Campertschool melden in Nijmegen voor de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap.

 

 

De Rozenbeek uit Velserbroek moest de topborden uit de kampioensjaren afstaan aan de middelbare school. Het huidige team bestaande uit Sjoerd Haver, Justin Meijer, Tom vd Brenk en Ramon Poppe speelde in het onderste deel van het schema. Door een eindsprint wisten ze op het eind van de dag de 10e plaats te bereiken.

 

 

Rik Stikker

 

Geef een reactie