Schaakclub Santpoort

Zondag 8 februari 2009 heeft in he tSolicentrum te Driehuis het jaarlijks schoolschaak kampioenschap voor basisscholen van Velsen plaatsgevonden. Een evenement waarbij alle basisscholen in de gemeente Velsen waren uitgenodigd.

Niet alle basisscholen gaven acte de presence in Driehuis, want je moet als school maar net een viertal spelers hebben die het spel kunnen spelen en die dag beschikbaar zijn.

 

Maar evenals vorig jaar konden acht basisscholen gehoor geven aan de uitnodiging. En die werden verdeeld over twaalf teams. Een team bestond uit spelers van de Rozenbeek en de Vliegende Hollander, die onder de naam De Vliegende Rozenbeek misschien in de toekomst een concurrent wordt van het spookschip De Vliegende Hollander.

Achter de borden verging het De Vliegende Rozenbeek dan ook schimmig, want na elf ronden hadden zij een matchpunt behaald. De Vliegende Hollander had daarentegen wel de wind in de zeilen, want met 7 matchpunten werd een keurige vijfde plaats behaald. Opzien baarde ook het meisjesteam van de Duinroos 1,met totaal twee matchpunten kwamen ze wel niet in aanmerking voor de topplaatsen, maar het was vooral het gemis aan een killersinstinct in de eindspelen, waardoor een aantal punten de mist in gingen.

 

En dan was er nog het team van het Kompas Oost, dat onder leiding van de twee sterke jeugddammers; Rick Hartman en Jelmer Gouda, het leven van diverse schakers bijzonder lastig maakte. Met een vierde plaats, waren zij wel een van de verrassingen van de dag.

De Ark traditioneel altijd in top van het klassement, legde beslag op derde plaats. De strijd zou gaan tussen De Rozenbeek en de Jan Campertschool. Eerstgenoemde, vorig jaar nog winnaar, moest het onderspit delven tegen de Jan Campertschool. En die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Sjoerd Haver hield het nog wel op remise tegen Maurits van Rees, maar zonder Bas en Daan Haver bleek de Rozenbeek toch niet in staat om opnieuw een greep naar de titel te doen.

De Jan Campertschool uit Driehuis,overtuigend winnaar met Maurits van Rees, Daan Koetzier, Roelof Stikker en Stef Ton achter de borden brak ook met de traditie dat er een school uit de Velserbroek het toernooi won.

 

De eerste drie scholen worden afgevaardigd naar het Noord Hollandskampioenschap, en nadat De Rozenbeek vorig jaar zelfs Noord Hollandskampioen werd is de uitdaging bijzonder groot.

 

Einduitslag: 

 Pos.School matchpunten bordpunten 
 1 Jan Campertschool11.0 40.0 
 2 De Rozenbeek 9.5 32.0 
 3 De Ark9.0 37.0 
 4 Het Kompas Oost8.5 31.5 
 5 De Vliegende Hollander7.0 25.0 
 6 Brederode Daltonschool 15.0 16.5 
 7 De Bosbeek 24.0 16.0 
 8 De Duinroos 24.0 15.5 
 9 Brederode Daltonschool 23.0 13.5 
 10 De Duinroos 12.0 14.5 
 11 De Bosbeek 12.0 12.0 
 12 Vliegende Rozenbeek1.0 10.5 

 

Klik hier voor meer foto's. 

 

 

Geef een reactie