Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag was de tweede speeldag van de JeugdClubCompetitie, het NK Schaken voor jeugdteams. Schaakclub Santpoort doet mee in twee categorieën, een C team t/m 14 en een A team t/m 20 jaar.
Het C team hoop op een hoge eindklassering en is goed onderweg. Nadat op de eerste speeldag al twee keer gewonnen werd, speelde het team in de ochtendronde gelijk tegen favoriet Nuvema D4. Een knappe prestatie, maar ook een beetje jammer, want misschien zat er zelfs iets meer in. 's Middags werd knap gewonnen van Sliedrecht toen Jelle vanuit verloren positie ineens terugkwam. Olivia, die haar debuut maakte in het team, en Jelle scoorden beiden twee punten. Sjoerd haalde 1 punt, en Cheryl had haar dag niet en verloor twee keer.
Het A team is nog erg jong, en moet eerst kijken naar handhaving in deze sterke klasse, alvorens ze ook omhoog mogen proberen te kijken. Pech en geluk wisselden zich op zaterdag af. 's Morgens werd tegen Veenendaal gerekend op een overwinning of gelijkspel, maar door een pardoes weggegeven stuk werd de wedstrijd met 1.5-2.5 verloren. 's Middags werd gedurende de wedstrijd steeds meer op verlies gerekend, maar werd een schijnbaar verloren partij omgezet in winst, zodat een 2.5-1.5 overwinning werd binnengehaald. Bas scoorde twee remises, Brian, Daan en Dave wonnen en verloren elk een keer.
Het C team staat in de tussenstand op de 2e plaats van de 21 teams. Het A team 7e in een veld van 16. De volgende ronden worden gespeeld op 10 november.
 
Detail uitslagen en indelingen staan hier: http://www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2012-2013  

Geef een reactie