Zaterdag de 13e werden in Den Bosch de eerste twee ronden gespeeld van de JeugdClubCompetitie. Zo'n eerste dag is altijd even aftasten.

 

Niet alleen naar de eigen vorm, maar vooral ook naar de samenstelling van de teams van de tegenstanders. Zo wordt er ingedeeld op basis van de gemiddelde rating van de teams. Maar dan wel zoals deze bijna drie maanden eerder waren opgegeven. Waarbij dan de rating van Mei wordt gebruikt. En een speler met een FIDE rating van ruim in de 2300 wordt hiervoor niet meegeteld, want heeft geen KNSB rating.

Kortom, na de eerste speeldag blijken de teams die waarschijnlijk om de topplaatsen gaan spelen deels toch andere teams te zijn, dan op basis van de eerste indelingen mochten worden verwacht.

  

De eerste ronde trof ons A-team het team van Messemaker. Wit-spelers Wim Laurens en Bas wisten hun partij redelijk soepel te winnen. Daan beoordeelde zijn stelling niet helemaal juist en verloor tegen een sterk spelende Bernard. Ilias moest dus de teamwinst binnenhalen, bouwde een klein voordeeltje langzaam uit en tikte de 3-1 binnen.

 

In de middag was de Pion uit Roosendaal de tegenstander. Dit keer had Daan het eerste punt snel binnen gehaald. Ilias merkte tot zijn schrik dat een combinatie niet waterdicht was, raakte een pion kwijt en daarna ook de partij. Ondertussen waren Wim Laurens en Joris bezig om te zien wie de meeste paardzetten kon doen. Met 12-13 verloor Wim Laurens deze strijd, maar kennelijk waren de zetten van zijn paarden wel effectiever, want de partij was voor hem. Bas zorgde er tenslotte voor dat ook deze partij 3-1 als uitslag kreeg.

 

4 oktober is de volgende ronde, de tegenstander is nog niet bekend. 

Geef een antwoord