Schaakclub Santpoort

Maar Miguoël Admiraal deed dat wel……..

Afgelopen zaterdag trof Miguoël in het rapidtoernooi bij Purmerend in de laatste ronde Erik van der Doel. Hieronder het verslag dat op de site van Purmerend staat. Miguoël, van harte gefeliciteerd.

"De zege ging naar de favoriet, de smaakmaker in partycentrum Concordia op de Koemarkt was een dertienjarige jongen. Migoël Admiraal van SV Santpoort versloeg zaterdag in de slotronde van het Abma Schreurs Advocaten Notarissen junitoernooi grootmeester Erik van den Doel.
Het talent profiteerde optimaal van een stukje concentratieverlies bij de man die in 2001 op het NK de eerste plaats deelde met Loek van Wely. Van den Doel wist, toen hij op het bord naast hem nationaal meester Aran Köhler zag remiseren tegen Barry Brink van schaakvereniging Nieuwendam, dat hij niet achterhaald kon worden. Prompt blunderde de Leidse grootmeester een stuk weg. Hij had nog wel twee pionnen compensatie, maar Admiraal wist in het vervolg ook die te winnen, waarna de grootmeester een hopeloze strijd streed.

Het was voor Van den Doel een behoorlijke smet op een middag die vlekkeloos leek te verlopen. Hij won zijn eerste vijf partijen eenvoudig, besloot daarna op een tactische remise tegen de Amsterdammer Köhler en leek vervolgens het toernooi met 6,5 punt uit zeven af te sluiten. Dat werd dus 5,5 punt, maar niettemin kon Van den Doel met de hoofdprijs van driehonderd euro en vijftig euro onkostenvergoeding naar huis.

Admiraal eindigde met Köhler, Brink en Purmerend-speler Yong Hoon de Rover op de tweede plaats met vijf punten. Zij kregen ieder 75 euro. Voormalig Noord-Hollands kampioen De Rover kende met een nederlaag tegen Brink een valse start, maar wist zich nadien toch aardig te herstellen."

Geef een reactie