Schaakclub Santpoort

Afgelopen dinsdag waren we met de trainers en de jeugdspelers uit de groepen 1 tot en met 4 te gast bij Het Witte Paard in Haarlem. HWP heeft een jeugdafdeling met ongeveer 25 spelertjes en het is leuk om eens te spelen tegen jeugdschakers van een andere vereniging.

We vertrokken om half zes naar Haarlem waar we ons een kwartiertje later bij onze gastheren konden melden. HWP heeft een prachtige speelruimte en onze spelers voelden zich direct thuis. De meeste spelers begonnen alvast met inschaken terwijl de indeling werd gemaakt.

Iedereen heeft vijf partijen gespeeld van 10 minuten per persoon. Op de borden waren soms prachtige aanvallen te zien waarbij bij de jongste spelers, die vaak voor het eerst met een klok speelden en die soms ook voor het eerst een toernooi speelden, de verdediging niet echt belangrijk vonden. Bij die partijen werd degene winnaar die het eerst al de stukken van de tegenstander had geslagen.

Halverwege het toernooi kregen alle spelers en begeleiders iets te drinken aangeboden van de gasten waarna de spelers met hernieuwde energie de wedstrijd konden vervolgen.

Bij de iets oudere jeugd was goed te zien dat de partijen evenwichtig werden opgebouwd. Bij schaken is het verdedigen namelijk ook belangrijk. Hier was de bedenktijd ook echt nodig. De meeste partijen duurden hier de volle 20 minuten.

Ons trainingstoernooi was om acht uur afgelopen waarna we tevreden weer richting Polderhuis vertrokken.

Begeleiders van Het Witte Paard, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Op dinsdag 16 mei spelen we weer tegen elkaar maar dan in het Polderhuis vanaf 18.00 uur.

Geef een reactie