Schaakclub Santpoort

Op 26 november werd in Krommenie het meisjes schaakkampioenschap van de NHSB gehouden. Niet alleen werd er gestreden om de titel meisjeskampioene van Noord-Holland, er waren ook plaatsbewijzen te verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen, te houden in 2007. In de categorieën B (geboortejaar 1991, 1992), C (geboortejaar 1993, 1994) en D (geboortejaar 1995, 1996) namen drie meisjes van schaakclub Santpoort deel: Nathalie van der Lende bij de B, Nina Schumacher bij de C en Robin Anne Gravemaker bij de D. Zowel Nathalie als Nina behoorden tot de uitgesproken favorieten voor de titel, vanwege vele eerder behaalde titels en uitstekende toernooiprestaties.

Nathalie, die eerder dit jaar al het Nederlands Rapidkampioenschap op haar naam schreef maakte haar reputatie volledig waar. In de eerste ronde wist ze de haar grootste concurrente te verslaan en daarmee was feitelijk de strijd gestreden. De rest van het toernooi was een formaliteit. Met een 100% score werd zij voor de zevende(!) keer op rij kampioen.

Bij Nina spande het er de hele dag om. De concurrentie was groot. Ze moest de laatste partij winnen om op de felbegeerde eerste plek te eindigen en deze partij leek eerst niet goed te verlopen. Vanuit een slechtere stand verdedigde ze zich verbeten en bracht haar tegenstandster in tijdnood op de rand van wanhoop. Uiteindelijk kon Nina gedecideerd wijzen op de gevallen klok en was de winst haar deel. Ook Nina werd hiermee ongedeeld kampioene in haar leeftijdscategorie.

Robin Anne begon het toernooi aarzelend, maar sloot vervolgen af met een indrukwekkende reeks overwinningen die haar de vierde plaats opleverde. Een hele prestatie in dit sterke veld.

Door deze geweldige resultaten mogen zowel Nina als Nathalie zich gaan opmaken voor de Nederlandse kampioenschappen volgend jaar mei in Venlo.

Geef een reactie