Schaakclub Santpoort

Jeugd

Schaakclub Santpoort voor jeugd in het kort

 • Altijd potjes schaken in een interne competitie (doen)

 • Wekelijkse jeugdlessen met KNSB stappenmethode

 • Actieve club die veel gezellige evenementen organiseert

 • Gezamenlijk naar jeugdtoernooien

 • Gediplomeerde schaaktrainers

Altijd potjes schaken in een interne competitie (doen)

Schaakclub Santpoort geeft les volgens de bekende KNSB stappenmethode (stap 1 t/m 6). De stap waar een kind in zit, geeft het niveau van het kind aan. Nadat er les is gegeven wordt er daarna altijd een potje gespeeld. De kinderen spelen tegen iemand van hetzelfde niveau, waardoor iedereen een leuk en spannend potje speelt. De beste manier om goed te leren schaken is door het veel te doen en daar bieden wij dan ook alle ruimte voor!

Schaakclub Santpoort jeugd

Wekelijkse jeugdlessen met KNSB stappenmethode

Schaakclub Santpoort jeugd schaaktraining

Bij Schaakclub Santpoort worden de schaaklessen gegeven door KNSB gecertificeerde schaaktrainers aan de hand van de stappenmethode. Hierin krijgen kinderen aangereikt hoe de stukken mogen bewegen, hoe je mat zet, hoe je middels trucjes ongedekte stukken kunt slaan etc. Je leert patronen herkennen. Deze patronen vormen een zeer belangrijke basis voor elke schaker. Kinderen kunnen op eigen tempo in het stappenwerkboek werken. Zodra alle lesstof is doorlopen, kun je geselecteerd worden om je stappenexamen te doen. Als je die gehaald hebt, speel je het jaar erna in een hogere stap. Zo wordt je steeds beter!

Actieve club die veel gezellige evenementen organiseert

Elk seizoen worden er weer diverse gezellige en (vooral) schaakgerelateerde evenementen georganiseerd. Een greep uit de evenementen voor de jeugd:

 • Met Kerst een teamtoernooi met een goed gevulde prijzentafel en verse oliebollen.
 • Ook met Pasen een teamtoernooi met diverse prijsjes en lekkernijen.
 • Schaaksimmultaan spelen tegen de schaaktrainer. Alle kinderen nemen het tegelijktijdig op tegen de trainer. Wie wint er van de trainer?
 • Een jaarafsluiting waarbij zowel junioren als senioren aan deelnemen. Wederom in teamverband.
 • Tijdens Corona diverse online avonden waarbij de toernooiprijzen thuis werden bezorgd.

Gezamenlijk naar jeugdtoernooien

Schaakclub Santpoort jeugd op toernooien

Er zijn heel wat jeugdtoernooien in Nederland, maar ook zeker in de regio. Aan deze toernooien doen vaak veel kinderen mee en speelt je tegen je eigen niveau. Erg leuk dus om hier aan mee te doen! Als je je groep weet te winnen, dan speel je het volgende toernooi een niveau hoger.

De bekers zijn uiteraard geen wisselbekers, maar sieren de slaapkamers van menig schaakkind. De competitie is leuk, het groepsgevoel leuker en het is tegelijkertijd enorm leerzaam!

Gediplomeerde schaaktrainers

Bij Schaakclub Santpoort worden de schaaklessen gegeven door KNSB gecertificeerde schaaktrainers aan de hand van de stappenmethode. Alle schaaktrainers zijn stuk voor stuk ervaren schakers die erg enthousiast zijn. Dat blijkt ook uit onderstaand leuk feitje.

Al onze schaakleraren hebben allemaal de stappen in de jeugd van Schaakclub Santpoort zelf ook doorlopen. Schaken wordt echt een hobby en jeugdspelers blijven vaak lang lid bij Schaakclub Santpoort.

Santpoort jeugd - examenuitreiking 3

Geïnteresseerd? Speel twee keer vrijblijvend mee!

 • Ge├»nteresseerd? Vul dan onderstaand aanmeldformulier 'interesse jeugd' in of neem contact op met Menno Schaefer (bestuurslid jeugdzaken) op telefoonnummer: 06 1846 1870.

 • Daarna nemen wij contact met je op en overleggen welke dinsdagen je kind wilt komen.

 • Je kind schaakt twee keer mee en krijgt les en speelt een potje.

 • Heeft je kind een goede indruk gekregen en wil graag onderdeel zijn van deze gezellig club? Dan kan je kind besluiten om lid te worden. Vul daarvoor het 'Lid worden' formulier in.

Aanmelding interesse jeugd
Deze website is beschermd tegen spam met reCAPTCHA. Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.