Schaakclub Santpoort

In Hoorn werd zondag 24 maart het NHSB kampioenschap voor clubteams gehouden. In beide categorieën waren we met een team vertegenwoordigd. 
D-Team

In bordvolgorde bestond het D-team uit Joey Meijer, Isabelle Stikker, Colin Hoogzaad en Jort Aarts. De 1e ronde tegen Krommenie werd met 3,5 – 0,5 gewonnen. In de 2e ronde mochten ze het opnemen tegen Assendelft dat zijn eerste wedstrijd ook ruim gewonnen had. Dit team bleek een maatje te groot. 1-3. 
Derde ronde tegen Waagtoren 2 leverde de volle buit van 4 bordpunten op, 4-0. In de 4e ronde tegen Opening ’64 werd gelijk gespeeld, 2-2. Toen trad er wat overmoedigheid op, of mag ik het zo niet noemen. Sommige spelers schaken alsof ze met de trein mee moeten, in mijn ogen te rap om de beste zet te kunnen vinden. En daar wist tegenstander Schaakmat (het zit ‘m in de naam) wel raad mee, 1-3 verloren.  
 

Het D-team herstelde zich met een 4-0 overwinning op de youngsters van Chesscool 4. Daardoor stegen ze naar de 5e plaats en moesten in de laatste ronde aantreden tegen de uiteindelijke kampioen Chesscool 2. Zij zijn duidelijk sterker en het was dan ook geen schande dat deze pot verloren ging. Daarmee eindigde het D-team op de 7e plaats in een veld van 15 teams. 
 
Iedereen haalde keurig punten binnen, topscorer was Isabelle Stikker met 5 uit 7. Ook een mooie prestatie van Jort Aarts op het 4e bord. Hij heeft les in stap 2 en wist toch knap 4 uit 7 te scoren.
C-Team

Dit team bestond uit Cheryl Looijer, Jelle van den Broek, Jonathan Koutstaal en Casper Meloen. Zij speelden een volledige competitie in een veld van 8 teams.
De 1e ronde werd Bergen met 4-0 verslagen en in de 2e ronde lukte dat ook tegen Aris de Heer uit Middenbeemster. 
 
In de 3e ronde tegen Caïssa-Eenhoorn, een zware tegenstander. Santpoort wist dit te winnen met 3-1. De 4e ronde moest ons C-team tegen Chesscool 1 dat ook al zijn wedstrijden nog gewonnen had. Chesscool is in de breedte heel sterk en zij waren de favoriet voor de titel. Het werd een hele spannende wedstrijd, waarbij uiteindelijk de punten gelijk verdeeld werden, 2-2. Een prima resultaat. 
 

Het vertrouwen was er dat we van de overige tegenstanders konden winnen en dus was er de hoop dat Chesscool wellicht een matchpunt zou verspelen tegen Caïssa-Eenhoorn. Ronde 5 tegen HWP Haarlem wonnen we met 4-0 en de 6e ronde tegen HWP Zaandijk met 3-1.  
De laatste ronde tegen Chesscool 2 werd ook gewonnen met 3,5-0,5. Hoe eindigde Chesscool tegen Caissa-Eenhoorn? Nou dat won Chesscool vrij eenvoudig met 4-0. 
Zo werden zij de verdiende kampioen met 13 matchpunten en 25,5 bordpunten. Op de 2-2 tegen Santpoort na, hebben ze verder nog slechts een half bordpuntje laten liggen. Santpoort  werd 2e met evenveel matchpunten en 23,5 bordpunten. Ook een prachtig resultaat, proficiat heren en dame!
Dank aan de organisatie in Hoorn voor een leuke toernooidag, en dank aan de ouders voor het vervoer en Jos bedankt voor de foto’s en het leiden van het C-team.

Geef een reactie