Schaakclub Santpoort

Zondag 3 april werd in Soli Muziekcentrum het NHSB kampioenschap voor clubteams gehouden. Van Santpoort deden 2 D-teams in een veld van 15 teams mee. Bij de C hadden we 1 team in een veld van 5 teams.
Team D2

In bordvolgorde bestond het 2e D-team uit Sten Welboren, Casper Meloen, Sjoerd Beukers en Jelle Snijers. 
Na nederlagen in de eerste ronden kwam de vorm terug en wonnen ze regelmatig hun partijen.
Langzaan werd de weg omhoog ingezet en uiteindelijk streden ze in de laatste ronde nog om het Noord-Hollands kampioenschap voor schaduwteams (2e en 3e teams van een vereniging).
Dat hebben ze uiteindelijk niet weten te bereiken, maar een eindklassering in het linker rijtje (7e plaats) is een resultaat waar ze trots op mogen zijn.
Team D1

Het D1 team: Cheryl Looijer, Jelle van den Broek, Jonathan Koutstaal en Joos Rutjens.
Zij moesten de strijd aangaan tegen topteams van Chesscool en ZSC Saende (de kampioen van 2 jaar geleden bij de E).
Na winst in de 1e ronde kwam meteen al een topper (Chesscool 1) tegenover het bord te zitten. Joos wist te winnen, Cheryl kwam niet verder als remise en verder geen score, dus een 2,5 – 1,5 nederlaag. De ronden hierna werden weer gewonnen, totdat ZSC Saende 1 de tegenstander werd. Dit resulteerde in een 2-2 gelijkspel. 
Door in de voorlaatste ronde tegen Chesscool 2 met 3-1 te verliezen verdween het podium uit zicht. Een 4e plek in de eindklassering, hetgeen betekent dat we ons dit jaar niet hebben geplaatst voor het NK D-teams te Amersfoort.
Het had zeker hoger kunnen zijn, maar dan moet er echt wat rustiger gespeeld worden. Joos had een prima dag met een score van 6 uit 7. Cheryl scoorde nog een halfje meer.
Team C1
Santpoort C1 bestond uit Dave Looijer, Maurits van Rees, Sjoerd Haver en Roelof Stikker. Ze lieten er geen twijfel over bestaan wie er met de kampioensbeker naar huis zou gaan. 
Alle wedstrijden werden gewonnen, maar er werden ook nog wel wat bordpunten verspeeld. 
Zoals Chris het bij de prijsuitreiking zo mooi verwoordde speelde Santpoort dat als een echte kampioensploeg. Die morsen namelijk bordpunten aan het 1e bord, en zie hier de individuele scores: Roelof en Sjoerd scoorden 100%, Maurits 87,5% en Dave 50%.
Het C-team mag net als afgelopen jaren weer naar Amersfoort om aan het NK mee te doen.
Onze dank gaat uit naar de teamleiders, de helpende ouders die de zaal in gereedheid hebben gebracht en ook weer opgeruimd hebben, de wedstrijdleiders, computerman, en naar de barmedewerkers. Het was een prachtig toernooi.
Uiteraard gaan onze felicitaties naar de kampioenen Chesscool D1 en Santpoort C1.
De jeugdcommissie,
Ton Haver en Robin Looijer 
 
De gedetailleerde uitslagen volgen later, de foto’s staan hier

Geef een reactie