Schaakclub Santpoort

De jeugdschakers van schaakclub Santpoort hebben weer een hoofdrol opgeëist tijdens het, het afgelopen weekend, gehouden Noord-Hollands kampioenschap voor teams.

Nadat enige week geleden de E-junioren (jeugdschakers in de leeftijdscategorie t/m 10 jaar) de eerste plaats hadden behaald en daarmee plaatsing voor het NK hadden afgedwongen was het nu de beurt aan de D en C junioren om plaatsing af te dwingen.

Bij de D-junioren was schaakclub Santpoort met drie teams de vereniging met de meeste deelnemers. Het derde team van Santpoort speelde in de D2 poule. Dit team bestond uit de spelers Bastiaan Eisses, Walter Starmans, Robin Anne Gravemaker en Jonathan Schermer. Dit team slaagde erin om na negen spannende wedstrijden beslag te leggen op een eervolle derde plaats. Dat belooft wat voor volgend jaar want ook dan zullen deze talentvolle spelers in deze leeftijdscategorie uitkomen.

In de D1 poule was Santpoort met 2 teams vertegenwoordigd. Santpoort 1 met de spelers Ilias van der Lende, Miguoël Admiraal, Wim Laurens Gravemaker en Nina Schumacher gold vooraf als de torenhoge favoriet. Ook vorig jaar had dit team het kampioenschap voor zich opgeëist.

Santpoort 2 met in de gelederen Menno Schaefer, Michael Udink, Bas Hoekstra, Joris Busink en Koen Oostermeijer trof het dan ook niet dat ze het in de eerste ronde meteen tegen Santpoort 1 moest opnemen. Deze eerste ronde leverde de enige grote nederlaag van Santpoort 2 op (3,5 – 0,5) Het vervolg van het toernooi verliep echter fantastisch voor dit team. De ene na de andere tegenstander werd verslagen en alleen de eerste 3 teams bleken een maatje te groot te zijn. Uiteindelijk werd het kampioenschap afgesloten met een eervolle 4e plaats.

Santpoort 1 ging na de overwinning in de eerste ronde gewoon door met winnen. Uiteindelijk bleek aan het eind van de dag dat alle wedstrijden winnend waren afgesloten en dat op een totaal van 28 bordpunten maar 3,5 punt hoefde te worden ingeleverd. Hiermee was plaatsing voor het kampioenschap van Nederland een feit.

Bij de C-junioren was het team van Santpoort vooraf ook al een van de kanshebbers. Dit team bestond uit Navarone en Jeronimo van der Star, Kevin Dekkers, Nathalie van der Lende en Roman Schumacher. Ook dit team wist al zijn wedstrijden te winnen en zich overtuigend te plaatsen voor het NK. Opvallend daarbij was de persoonlijke score van Kevin Dekkers die met 10,5 punt uit 11 partijen de gedeelde eerste plaats in het individuele klassement behaalde.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor onze clubspelers.

Geef een reactie