Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag en zondag werden in Krommenie de NHSB kampioenschappen 2005 voor jeugdteams gehouden. Onze vereniging was met twee teams vertegenwoordigd.

Op zaterdag speelde het C-junioren team, bestaande uit Navarone en Jeronimo van der Star, Nathalie van der Lende, Roman Schumacher en Kevin Dekkers, voorronden om zich te plaatsen bij de beste vier teams die op zondag zouden strijden om het kampioenschap en om één van de twee, te verdienen plaatsbewijzen voor het Nederlands Kampioenschap.

Dit team heeft het fantastisch gedaan. Ondanks het feit dat het team bestond uit allemaal 1e jaars C-junioren werd op de eerste dag een tweede plaats bereikt.

De finaleronde werd gespeeld in een vierkamp waarbij partijen met een bedenktijd van 1 uur p/p werden gespeeld. De door onze spelers opgedane ervaring in de externe competitie kwam daarbij goed van pas. Ons viertal bereikte ook hier een tweede plaats en kan zich gaan voorbereiken op het NK!

Het D-junioren team speelde zondag het kampioenschap. Alleen het winnende team kon zich plaatsen voor het NK. Hoewel ons team bestaande uit Ilias van der Lende, Miguoël Admiraal, Nina Schumacher, Wim Laurens Gravemaker en Michael Udink vooraf tot de kanshebbers werden gerekend (vorig jaar was het team onbetwist winnaar bij de E-teams en 3e op het NK) was het, gezien de jonge spelers in het team, de vraag of ze dit jaar al kampioen konden worden.

We hoefden ons echter geen zorgen te maken. Na een overwinning in de 1e ronde met 4 – 0 werd het hele toernooi aan tafel 1 gespeeld. Uiteindelijk werd geen wedstrijd verloren en werden maar 4 bordpunten afgestaan. Een bijzonder overtuigend kampioenschap derhalve met 14 wedstrijdpunten en 24 bordpunten. Ook dit team gaat zich voorbereiden op het NK. Alle spelers van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie