Zaterdag 9 november was al weer de derde speeldag van de JCC in Rosmalen.  In ronde 5, de eerste van de twee op deze dag, speelde het eerste team tegen de Pion uit Roosendaal. Bas speelde naar eigen zeggen een soepel potje tegen Ivo Kok, de topscorer van het toernooi, en haalde het eerste punt binnen. Daan speelde tegen EK-ganger Alik, en kwam met groot voordeel uit de opening. Helaas verzandde dit een beetje, maar met een truc ging het ineens mat. 2-0.
Wim Laurens kwam al snel een pion, en later een stuk achter. Hij probeerde het nog lang, maar moest het punt toch inleveren. Ilias moest met zwart tegen Bart proberen het winnende halfje binnen te halen. Hij dacht een remise eindspel te kunnen bereiken door een stuk te geven tegen drie pionnen. Dit bleken er echter helaas maar twee te worden, en door een ongelukkige verdeling van zijn drie pionen tegen de 4 van wit, was het toren-eindspel helaas niet te houden. Met 2-2 moest dus de snackbar worden opgezocht.
Het tweede team speelde 's morgens tegen Assen. Dave was al snel klaar, hij kwam minder te staan tegen Ivo Maris, offerde nog een stuk voor een aanval, maar het was niet te houden. Sjoerd kwam terecht in een ongelijk loper eindspel met ieder 6 pionnen. Volgens beide spelers zat hier niet meer in dan remise.
Cheryl, die net als Dave voor de tweede keer tegen Assen speelde (vanwege een invalbeurt op de eerste speeldag) kon  helaas ook dit keer op bord vier niet stand houden. Als laatste was Richard nog bezig. Stond gedurende lange tijd goed, en ook de tijd zat hem mee. Maar het verschil tussen gewonnen staan, en winnen was deze partij helaas te groot, en hij moest met elk een minutt op de klok  het punt delen.
Na een korte pauze bleek dat er voor het eerste team een loodzware tegenstander uit de computer was gerold: Charlois Europoort, het team dat op 1 wijziging na in dezelfde samenstelling kampioen in deze klasse was tijdens de afgelopen 3 seizoenen. Daan speelde met wit tegen Roger. Kwam niet echt lekker uit de opening, en verloor al vlot. Bas speelde tegen Jan, en net als de laatste drie onderlinge ontmoetingen, werd ook deze partij remise. Bas had voor zijn laatste zet te weinig tijd om uit te rekenen of het alternatief voor zetherhaling voldoende kans van slagen had.
Kort hierna kwam Wim Laurens met een vol punt uit de speelzaal. Met een prima partij tegen Robin  maakte hij de stand in de wedstrijd gelijk.
En weer hing de stand in de partij af van Ilias, die, ook dit keer weer met zwart, moest opboksen tegen Julian. Winst hield de kansen op een podiumplek nog open. Ilias dacht een stelling met mogelijkheden op winst te zien, maar helaas bleek er een lek in de berekeningen te zitten, waardoor hij uiteindelijk verloor.

Het tweede team speelde 's middags tegen het tweede team van de Toren uit Arnhem. Met evenveel bordpunten, maar 2 matchpunten minder, stond dit team op de voorlaatste plaats, een plekje onder Santpoort 2. Op het einde van de competitie degraderen er twee teams: niet verliezen was dus belangrijk, winnen natuurlijk nog veel mooier.
Sjoerd speelde een rare pot tegen Marcella en kwam afwisselend gewonnen en verloren te staan. Op het einde van de partij was dat helaas verloren ….. Richard wist tegen Jorick niet wat hem overkwam, kreeg eerst één, en al snel een tweede pion aangeboden. Speelde toen misschien iets te ontspannen, waardoor het toch nog ruim 80 zetten duurde voordat het punt binnen was.
Kort daarna was ook Dave tegen Justin er in geslaagd om het pionnetje voorsprong om te bouwen tot een vol punt. Volgens Dave was ook dit een knotsgekke partij. Cheryl moest toen tegen Xadia de teamwinst proberen binnen te halen, iets wat gezien de pion die zij ook voorstond wel zou moeten lukken. Tijdens de partij hadden omstanders het idee dat Cheryl gewonnen zou moeten staan, maar achter het bord is dat altijd een stuk lastiger. Uiteindelijk nam Cheryl met remise genoegen, zodat het team een mooie overwinning kon bijschrijven.
Het eerste team staat na 6 van de 8 ronden nu op plek 7. Een topdrie plek lijkt buiten bereik, maar het team heeft de nummers 1 t/m 4 al wel gehad. Wellicht is er dus nog wel wat mogelijk. Het tweede team staat met een paar bordpunten minder maar 1 plekje op de ranglijst lager.