Zondag de 30e was de datum van het kampioenschap van Zuid-Kennemerland. Dit is een toernooi waarin spelers tussen 10-14 jaar uit Haarlem en Velsen uitmaken wie mag deelnemen aan het NHSB-kampioenschap in de D- en C-categorie. Het toernooi werd gespeeld in twee leslokalen in de Kennemer Sporthal in Haarlem.

Voor dit NHSB kampioenschap waren dit jaar op grond van rating Dave, Maurits, Sjoerd (C categorie) en Cheryl (D-categorie) al geplaatst, zij waren in Haarlem niet aanwezig.

 

De D-categorie is op dit toernooi altijd goed bezet, maar dit jaar was het aantal deelnemers met 25 wel verrassend groot. Net als bij Santpoort hebben ook de omliggende verenigingen in deze leeftijdscategorie een piek. 'Onze' strijders waren Jelle S, Jelle vd B, Joos, Eldon, Sten, Casper, en Sjoerd. Jonathan moest helaas op het laatste moment verstek gaan.

Er waren 7 plekken te verdienen, en omdat drie deelnemers al een vrijplek hadden, en een deelnemers tijdens het NHSB toernooi verhinderd is, voldeed een plek bij de eerste 11.

Met 3 punten slaagden Jelle S, Casper en Sjoerd daar niet in, ook Joos kwam met 3.5 uit 7 net te kort. Maar niet getreurd, de D-categorie duurt 2 jaar, dus volgend jaar weer een kans.

Jelle vd B (4.5) eindigde als hoogste op de 6e plek mag samen met Eldon (4) en Sten(4) Cheryl vergezellen in Krommenie.

 

De C-categorie was traditioneel wat minder druk bezet. De reeds geplaatsten waren niet aanwezig, en voor de overige vijf plaatsen werd slechts 'gestreden' door 4 deelnemers. Ook hier hadden we helaas 1 afmelding, Daan kon het op het laatste moment toch niet in zijn drukke schema inpassen.

Roelof heerste hier souverein. In een dubbele vierkamp wist hij alle 6 partijen te winnen. Justin verloor alleen van Roelof en werd met 4 punten sterk 2e. 

 

 

 

Klik hier voor de foto's van Ad

Klik hier voor de foto's van Ton 

Geef een antwoord