Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag (oktober 2010) heeft ook Santpoort 5 haar competitiedebuut gemaakt.

Hoewel het team (maar) uit 4 personen bestaat kostte het toch nog moeite het team compleet te krijgen. Op het laatste moment was Cheryl Looijer bereid om in te vallen waarvoor het team haar dankbaar is.

 

Op bord 1 speelde Douwe van Rees. Het was zijn debuut voor Santpoort. Dat hij kan schaken liet hij blijken. Met wit werd de tegenstander in een gestaag tempo in een (onhoudbare)  verdediging gedrukt: 1-0. Voor Douwe èn het team een mooi competitiedebuut.

Cheryl Looijer wist stukwinst te forceren door een ruil. Zij gaf haar toren maar kreeg daarvoor paard en loper van de tegenstander. Zij wist ermee een aanval op te zetten wat de tegenstander niet wist te pareren: 2-0.

Leo Kruisselbrink kreeg met wit zijn c-pion op de 6e rij. Het oogde aanvallend maar een echt voordeel wist hij er niet mee te behalen. De tegenstander had mogelijkheden op de andere vleugel. Het was lang onduidelijk wie beter stond. Dat veranderde snel toen zijn tegenstander bij een aanval op een ingesloten toren schaak met stukwinst over het hoofd zag. Toen werd het een kwestie van uitspelen: 3 – 0.

Bij Rob van Zwieten verliep het minder goed. Hij raakte een pion achter en zijn tegenstander had alle stukken richting zijn koning. Hij moest zich gewonnen geven 3-1.

 

De eerste wedstrijd is met winst gespeeld. Een mooi begin.

Geef een reactie