Ondanks het slechte weer waren er evengoed nog 18 deelnemers die de tocht naar het Polderhuis gemaakt hadden, 12 senioren en 6 jeugdspelers.
 
In de eerste ronde wist Jelle van den Broek zijn trainer Rob Buschman knap op 1–1 te houden, Sjoerd Haver deed hetzelfde tegen Rob de Roode! Van de senioren was het Wim Dijkman die Gerard Swier gelijk in de eerste ronde uitschakelde, doordat hij daarna in de barrage van Rob de Roode verloor had hij als eerste een fles wijn te pakken.
 
In de tweede ronde was het Rob Buschman die Henk Swier in de barrage te pakken had, nieuwkomer Richard Dietvors moest alleen zijn meerdere erkennen in veteraan Nicolay Drel. Sjoerd Haver wist tot de laatste 6 door te dringen door oud-kampioen Ouker de Jong in de barrage uit te schakelen. Volgens Ouker staat hij steeds gewonnen maar heeft hij steeds tijd te kort, daarom is het ook snelschaken Ouker. Joos Rutjes wist Ton Haver nog te grazen te nemen en Thomas wist weer tegen Joos zijn enige punt van de avond te veroveren en Ties Rutjes had Thomas weer te pakken.
 

Na drie ronden bleek dat titelhouder Peter de Roode het in de finale tegen zijn zoon Martijn op moest nemen, dat beloofde veel vuurwerk ze kennen elkaar tenslotte door en door. Nadat beiden een partij gewonnen hadden volgde de barrage van 3 min. Martijn was net iets sneller dan zijn vader, hij vierde het ingetogen en dat sierde hem. 
Nikolay werd knap derde en Sjoerd heel knap vierde! Ronald Hoekstra kwam wat laat op gang maar wist in de laatste ronde toch nog Wim Dijkman te verslaan, in de barrage welliswaar.
 
Voor iedereen was er een heerlijk Paasbrood van van Vessem, ook waren er enkele flessen wijn en kerstkoekjes voor de winnaars of speciale prestaties!
 

Geef een antwoord