Voordat er gespeeld is, dacht ondergetekende dat we met 5-1 zouden winnen. Deze positieve gedachte kwam voort uit het raitingsverschil van ongeveer 150 punten.
 
Rob Buschman, die op bord 2 speelde was dit keer als eerste klaar in 25 zetten. Na een zet of 10 won hij een pion en 8 zetten later won hij nog een stuk en daarna de partij, mat in 1.
 
Ronald Hoekstra, die dit keer op bord 1 speelde, kwam slecht uit de opening(stuk en pion achter), maar naarmate de partij vorderde kwam zijn positieve instelling de partij ten goede. Eerst won hij het stuk weer terug, daarna een pion, nog een pion en daarna de partij. Tussenstand 2-0.
 
De volgende, die klaar was, was Nico Schoemachter op bord 6. Tot het middenspel bleek deze partij uit te draaien op remise, maar langzaam kwam Nico slechter te staan en dit resulteerde helaas in een verliespartij. 2-1.
 
Op bord 5 speelde Martin Bender, die goed uit de opening kwam en steeds beter kwam te staan. Het eindspel, 2 pionnen plus loper, tegen 1 pion en paard voor zijn tegenstander, moest genoeg zijn voor de winst, echter door een verkeerde zet in het eindspel verloor hij een pion en dat resulteerde in remise 2,5-1,5.
 
Ouker de Jong, die op bord 4 speelde had het best wel moeilijk in zijn partij. Zijn tegenstander had echter minder tijd en Ouker maakte daar gebruik van door een ondoordachte zet en het was met in 1. Dit betekende de overwinning voor ons 3,5-1,5.
 
De enige, die nu nog speelde was Leo Kruisselbrink, die tegen onze oude penningmeester speelde. Leo, de man in vorm, speelde een solide partij. Hij kwam een pion voor te staan en wist dit perfekt uit te buiten tot een winstpartij. Einduitslag 4,5-1,5.
 
We hadden dit keer slechts 1 toeschouwer, te weten Gerard Swier. Het was fijn dat hij ons ondersteunde.

Geef een antwoord