Zaterdag 28 mei was het zover. Louis (10), Wouter (8), Romijn (9) en Daan (7) vertrokken in alle vroegte naar Nijmegen om de eerste 6 van de in totaal 11 rondes te spelen tegen de beste schoolschaak teams van Nederland. Het verliep de eerste dag een beetje stroefjes. De eerste ronde verloren we nipt met 1,5-2,5 van een van de titel favorieten. Vervolgens wisselde verlies en remise elkaar tot 2 keer toe af zodat we onszelf na 5 rondes op de 33ste plaats in de ranglijst terugvonden. Hmm. Gelukkig won het viertal de laatste ronde zodat we toch met een goed gevoel naar huis gingen.

Zaterdag 4 juni togen we andermaal naar Nijmegen. Er hing wat in de lucht, de jongens waren er allemaal zeer op gebrand om beter te presteren dan de week ervoor. Ze werden daarbij gesteund door een succes-wens via een heuse schaaktaart, die tussen de rondes door met zeer veel smaak door de jongens werd verorberd. De taart en de inzet wierpen hun vruchten af .  De eerste 4 rondes van de tweede dag werden alle 4 gewonnen en de naam van De Beekvliet pronkte trots op de 7de plek. Helaas lootten we in de laatste ronde de uiteindelijke kampioen van 2016 waarvan we kansloos verloren met 4-0 zodat we terugzakten naar de 14de plaats.

Van de in totaal 2154 scholen die aan de verschillende voorrondes hebben deelgenomen, wordt De Beeklviet 14de van Nederland. Petje af voor deze toppers!

Een trotste teamleidster.

Geef een antwoord