Schaakclub Santpoort

De tweede wedstrijd van het seizoen tegen HWP 2 werd in het Dienstencentrum Het Spaarne gespeeld, gelukkig kwamen we daar dankzij Gerard van Es gelukkig net op tijd achter, want gewoonlijk speelt HWP zijn partijen aan de Zijlweg in Haarlem.

Het werd een spannende pot, na een uur was alleen duidelijk dat Peter de Roode zijn tegenstander aan het opvreten was. Met zijn Koning in het midden en een pion achter en dat al na 9 zetten kon hij wel opgeven 0-1. Zijn tegenstander had het over brandhout.

IM Piet Peelen zijn tegenstander Jan Burgraaf wilde snel naar huis en vluggerde zich zelf naar een uur tijd in voorsprong, met nog 3 min. op de klok in 8 zetten combineerde Piet zijn tegenstander van het bord 0-2.

De derde overwinning kwam Xander Schouwerwou in een partij die lange tijd gelijk opging won Xander een kwaliteit en 2 pionnen; het bleek genoeg voor de winst, met een bord vol stukken gaf zijn tegenstander op 0-3.

Ilias van der Lende kwam wat moeilijk uit de opening, maar Ilias blijkt een echte meester als het op rekenen aankomt en heeft stalen zenuwen, een aanval op de Dame vleugel met 1 pion meer was genoeg voor de winst 0-4.

Gerard van Es die aan bord 6 op papier de sterkste tegenstander Peter Beerens had getroffen, kwam bijna in een eeuwig schaak terecht, een remise was genoeg voor de winst, maar Gerard had 2 vrijpionnen en stond gewonnen.

Intussen had Stefan Fokkink verloren, hij pakte een vergiftigde pion terwijl hij net uit de problemen was en zijn tegenstander zijn hand overspeeld leek te hebben. Rokeren je koning in veiligheid brengen, dat was de winnende combinatie geweest, helaas 1-4.

Wim-Laurens Gravemaker zijn opa was net overleden en speelde desondanks een knappe partij, hij had ook een pittige tegenstander Sander Tromp en werd eigenlijk heel langzaam van het bord geschoven 2-4.

Martijn de Roode had in de opening zijn tegenstander helemaal overspeeld, dacht de genadeklap uit te delen en bleek toen een simpel zetje over het hoofd gezien te hebben. Zijn tegenstander had geen plan en Martijn zette de beslissende Koningsaanval in en zette zijn tegenstander mat. 2-5 het bleek het beslissende punt.

Gerard van Es liet zijn Koning steeds een rondje lopen en bij elk tempo schoof zijn pion steeds één veldje verder, dat was een knap staaltje techniek wat Gerard liet zien 2-6. Opnieuw weer een hele mooie overwinning.    

Geef een reactie