Schaakclub Santpoort

De derde wedstrijd van Santpoort 3 was een cruciale, bij winst zouden we nog kans maken op het kampioenschap.
 
Bij het Palet in Santpoort werd de tactiek doorgenomen, allemaal remise spelen en Hans & Henk winnen dan zou het 5-3 worden!
 
Ronald Hoekstra liet gelijk merken dat hij weer terug was, met prachtig combinatie spel wist hij als eerste zijn tegenstander op de knieen te krijgen 0-1. Gerard Swier had eindelijk zijn eerste halfje te pakken op bord 7 met wit.
 
Rob Buschman had een pion geofferd voor aanval, ik keek en dacht waar is die aanval dan?? Na ongeveer een half uurtje verder werden plotseling de handen geschud, Rob de man in vorm had gewonnen en verraste vriend en vijand en vooral vriend 0,5-2,5. Dat was een enorme meevaller.
 
Ouker de Jong bood remise aan, dat werd gedecideerd geweigerd. Zijn tegenstander wilde na een aantal zetten alsnog accoord gaan, maar moest dat natuurlijk eerst even netjes vragen: "ik bied remise aan" klonk het toen, prima 1-3.
De 25 jarig en 46 dagen getrouwde man Bert Stangenberger die tot nu toe alles had gewonnen, bood ook remise aan in een volkomen gelijkwaardige stelling, dit werd geaccepteerd 1,5-3,5.
 
Hans Kors trok zijn hele trukendoos open en spendeerde ruim een uur aan zijn opening, zijn tegenstander Dekkers had op dat moment ruim tijd voordeel, maar zijn Koning stond nog in het midden en kwam in geweldige moeilijkheden. Op dat moment sloeg zijn tegenstander aan het denken en vond de juiste verdediging en bood remise aan, 2 vrijpionnen voor een paard, pakken maar hebben we in ieder geval een punt 2-4.
 
Wim Dijkman speelde aan bord 2 met zwart en bood volgens plan na elke 10 zetten remise aan. Hij speelde een prima partij tegen 1800 speler Min en kon aan het eind zelfs nog een pion winnen, helaas zag Wim dat niet, niet alleen naar achteren, maar ook naar voren kijken Wim 3-4.
 
Henk Swier had in het middenspel een kwaliteit moeten geven, maar kreeg langzaam de touwtjes in handen, eerst moest zijn tegenstander de kwaliteit terug geven, maar een niet te stoppen vrijpion bracht uiteindelijk de winst. Zijn tegenstander kleemde nog remise, maar stond op dat moment hopeloos verloren, keurig uitgespeeld Henk 3-5.
 
Hans had dan wel niet gewonnen en Wim verloren, maar de overwinningen van Rob en Ronald brachten toch de juiste score op het bord 3-5. Echt een fantastische prestatie. Bij terug komst in het Polderhuis hoorden we van teamleider Gijsbert de Bock dat het tweede ook hun eerste wedstrijd gewonnen had, proficiat! 
 
Volgend jaar mogen we op 7 januari 2011 weer aantreden, alvast prettige kerstdagen en een sportief 2011.

Geef een reactie