Schaakclub Santpoort

Afgelopen zondag werd voor de derde maal een Rapid (20 min p.p.p.p.) kroegenlooptoernooi voor schakers in de binnenstad van Leiden de stad van Hans Kors gespeeld, maar liefst 160 deelnemers hadden zich aangemeld. Er werd gespeeld in 2tallen zodat er totaal 80 teams waren, zij moesten hun partijen spelen verspreid over 10 kroegen in het centrum van Leiden, het weer was gelukkig uitzonderlijk goed, zodat er op het terras in het zonnetje kon worden gespeeld.

 

 SC Santpoort was goed vertegenwoordigd met 8 spelers, het koningskoppel Peter de Roode en Xander Schouwerwou haalden samen 8 uit 14, hetzelfde als Martijn de Roode en Hans Kors, Stefan Fokkink en Gerard Swier 7,5 uit 14 en de twee Robben de Roode en Buschman 4,5 uit 14. Stefan en Martijn hadden individueel de hoogste score 5,5 uit 7!

 

Na afloop hadden we nog een heerlijk saté'tje gegeten aan de Leidsevaart, met ijs en koffie toe. Xander ging met Rob,Martijn en Hans nog even darten het was tenslotte één van zijn laatste avonden als vrijgezel. De uiteindelijke winnaars GM van der Doel en GM de Vreugt haalden 12,5 uit 14 en wonnen daarmee net als verleden jaar 500,00. Een compliment voor de organisatie is hier op zijn plaats. Voor foto's en uitslagen kunt u kijken op www.lsg-leiden.nl l

Geef een reactie