Kroeglopertoernooi 2012 Groot Succes!!

Voor het eerst in de geschiedenis van de 253ste Santpoortse feestweek is er een “Schaak”Kroeglopertoernooi gehouden. Wel waren in het verleden simultaan’s van wijlen Hein Donner en Jannes van der Wal. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van SC Santpoort uit Velserbroek is het er dan toch van gekomen.

De ruim 100 schakers (51 duo’s) waren van heinde en verre naar Santpoort afgereisd om te schaken, enkele schakers waren al een dag eerder aangekomen om ’s morgens fris aan het toernooi te beginnen. Het was een prachtig gezicht om ’s morgens om 10.00 uur in het zonnetje ruim 100 mensen op het terras van de Wildeman te zien zitten.

Het toernooi werd geopend door voorzitter Wim Gravemaker van SC Santpoort, die ook  samen met zijn zoon meedeed.

Ook Bernard Vork namens de Harddraverij vereniging sprak een woordje, het was ook voor de Harddraverij een verrassing hoe de dag met meer dan 100 schakers in het dorp zou verlopen.

Mede door het prijzengeld was het een zeer sterk bezet toernooi met een gemiddelde van 1931 elo. De sterkste schaker was grootmeester Dimitri Reinderman 2598 van Purmerend, hij was jaren bekend om zijn vele opvallende verschillende kleuren haar, hij speelde samen met Santpoorter Piet Peelen 2364. Dimitri wist knap al zijn partijen te winnen!

Ook de voorzitter van KC Frank Taylor deed mee, evenals de ex voorzitter van Bloemendaal Koos Min, beiden waren vol lof over het goed strak georganiseerde toernooi.

Uit Groningen waren nog 2 zeer sterke dames die menig man naar adem deed happen.

Ook de uitbaters van Café Bartje, Grillroom Ramsis, Dingespoort, Manor en Chen Tong Kong waren allen meer dan tevreden over het verloop van het toernooi. Verrassende winnaar van de eerste prijs 350,00 euro waren de als 12 geplaatsten Miguel Admiraal 2286 en Vincent Blom 2160, de overwinning tegen de nr.1 geplaatsten Robin van Kampen 2560 en Merijn van Delft 2408 bleek beslissend voor het eindklassement. De nummers 2,3 en 4 eindigden allen gelijk tw .Kampen/Delft, Reinderman/Peelen, Schoorl/Hopman de nr 5 werd het duo Kuijper/Willemze. Willemze zag op het laatste moment zijn partner Jan Smeets afhaken die inviel op het Nederlands Kampioenschap. De prijs winnaars tot 1850 elo waren 1e Bonoo/Haastere 2e Oudewaal/Bolhuis en 3e Groot/Takken. Tot 1600 elo 1e Ouwendijk/Enting 2e Levasier/Deutekom 3e was voor de Santpoorters Naverone van der Star en Roman Schumacher. De prijzen werden uitgereikt in de Wildeman door Bernard Vork die had het over dat SC Santpoort volgend jaar 76 jaar bestaat en dan 77 dubbel 7 weer een reden voor een feest. Fijn dat de Harddraverijvereniging zo enthousiast op het toernooi heeft gereageerd, SC Santpoort is dankbaar voor alle medewerking en het vertrouwen dat ze hadden gekregen van zowel de Harddraverijvereniging als de uitbaters in Santpoort!

Hartelijk dank daarvoor!

1. Admiraal/Blom