Schaakclub Santpoort

Beste mensen, de computer deed het even niet. Nu gelukkig weer wel. Het verslagje is ook geen verplichting, maar een aardigheidje. Wat ik beschrijf zijn de impressies die ik zie als ik langs de borden loop en ondertussen ook mijn eigen partij in de gaten houd.  Ik zit er dus soms heel erg naast. Denk ik een complimentje van Wim Dijkman te krijgen voor het verslagje van 3 april krijg ik het verwijt dat ik te vriendelijk ben voor ons nieuwe dameslid. Nou ja! Wim Dijkman ging tegen Stefan Fokkink lelijk onderuit. Denk je beter te staan en dan een toren weggeven, dat doet pijn. Wie ook een stuk weggaf tegen Gijsbert de Bock was Nico Schumacher. Het was wel een combinatie, dus niet zomaar. Wie ook een stuk er tegen aan gooide was Outger Baron tegen Ouker de Jong. Een niet goed offer. De computer lachte me uit dat ik nog zo'n moeite had om te winnen. Wie een kwaliteit gaf tegen Daan Haver was Jan Burggraaf. De compensatie waren een paar prachtige vrijpionnen. Jan deed het in de verkeerde volgorde en verloor door de vrijpion van Daan. Volgens mij kwam Rob van Zwieten best aardig uit de opening tegen Wim Gravemaker. Rob had moeite met het vervolg en dat moet je niet doen tegen Wim. Punt voor Wim Gravemaker. Wie volgens mij ook gewonnen uit de opening gekomen was, was Ton Haver tegen Ronald Hoekstra. Toen ik later ging vragen naar de uitslag was het remise geworden. Rob Buschman kwam een pion achter tegen Leo Kruisselbrink. Leo speelde het eindspel erg goed en haalde het punt binnen. Menno Schaeffer haalde het oneven punt op en kon wat vluggeren tegen Michel van Roijen die weer eens bij ons kwam kijken. Als laatste Huong Do tegen Martin Bender. Huong miste een bus en kwam wat later. Het tijdverlies werd keurig gedeeld. Martin kwam niet verder dan verdedigen. Huong veroverde een pion op de b-lijn en schoof de parij keurig naar winst. Ouker de Jong

Geef een reactie