Schaakclub Santpoort

Leren schaken voor volwassenen

Leren schaken voor volwassenen in het kort

 • In 10 lessen leren schaken

 • Speciaal voor volwassenen (niveau: nieuw/beginner)

 • Schaakles door ervaren schakers gegeven

 • Na de les een potje spelen

 • Gezellige nazit in de bar en een drankje drinken

Voor wie is het?

Voor iedere volwassene die graag wil leren schaken! Je kent niet of beperkt de principes van het schaakspel (niveau: beginner).

Mede door de Netflix serie Queens Gambit is schaken extra populair geworden. Veel volwassenen zijn hierdoor online gaan schaken via chess.com of lichess. Dit zijn fantastische apps om met schaken in aanraking te komen. Als Schaakclub Santpoort kregen wij regelmatig de vraag om lessen voor de beginnende schaker aan te bieden. Met deze 10 lessen weet jij zeker dat je de belangrijkste principes kent en gezellig een potje kunt schaken bij een zeer actieve vereniging.

Wat leer je tijdens de training?

Schaakclub Santpoort senioren schaaktraining

Je leert de belangrijkste principes van het schaakspel zoals:

 • De loop van alle stukken en regels zoals rokeren en ‘en passant’ slaan
 • Leren mat zetten
 • Handvatten om sterk de opening uit te komen en op te bouwen
 • Trucjes en patroonherkenning (materiaal winnen)
 • Leren noteren zodat je je schaakpartij later kunt naspelen

Hoe ziet het programma eruit?

De eerste les start op dinsdag 1 oktober en loopt t/m 3 december (10 lessen op rij). 

Een dinsdagavond ziet er als volgt uit:
19:00-20:00 les krijgen
20:00-22:00 partij spelen

Na de dinsdag kun je op je eigen tempo thuis oefeningen maken zodat je de lesstof je eigen te maken. Dit neemt ongeveer 30-60 minuten per week in beslag. Het is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden zodat je snel het schaken onder de knie krijgt.

Wat biedt Schaakclub Santpoort na de 10 lessen?

Schaakclub in Velsen

Doel gehaald, je kent de basis principes van het schaken! Nu wil je natuurlijk je nieuwe kennis verder in de praktijk brengen. Voor €80,- wordt je lid voor het lopende schaakseizoen (tot de zomervakantie) en kun je meespelen in de bruisende interne competitie waarbij zowel beginners als meer ervaren schakers een potje spelen. Dat kun je elke dinsdag blijven doen. Daarnaast bieden we vervolgtrainingen voor beginners en strategietraining voor zowel beginners als gevorderden. Deze trainingen kun je bijwonen als onderdeel van het lidmaatschap.

Over Schaakclub Santpoort

Schaakclub Santpoort is een gezellige vereniging voor jong en oud. We besteden veel aandacht aan training en partijen spelen. Zodat er een goede mix is tussen leren en doen. Dit doen we op elk schaakniveau (beginner tot zeer gevorderd) en voor jeugd als volwassenen. 

Gezelligheid vinden wij belangrijk en daarom organiseren we veel evenementen gedurende het jaar (zie foto’s hieronder). Zoals: teamtoornooien met jeugd en volwassenen gemengd, simultaan, bierproeverij, weekend weg, Santpoortse kroeglopertoernooi en nog veel meer.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan!

 • Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand aanmeldformulier 'interesse volwassene' in of neem contact op met Rob de Roode (voorzitter) op telefoonnummer: 06 2898 4000.

 • Daarna nemen wij contact met je op om je welkom te heten en naar je interesse met (eventuele) schaakachtergrond te vragen.

 • Je volgt 10 lessen en speelt na de les een potje. Daarna kun je met clubgenoten in de bar gezellig napraten en een drankje doen.

 • Heb je een goede indruk gekregen en wil je graag onderdeel zijn van deze gezellig club? Dan kun je besluiten om lid te worden. Vul daarvoor het 'Lid worden' formulier in.

Aanmelding 10 lessen voor volwassenen
Deze website is beschermd tegen spam met reCAPTCHA. Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.