Schaakclub Santpoort

Schaakvereniging HWP Haarlem breidt haar BDO Chess Tournament uit met een Open toernooi over 9 ronden. Het toernooi heeft met haar Grootmeester- en Meestertienkamp al een vaste plaats verworven op de toernooikalender, maar met het nieuwe Open toernooi wil de organisatie het evenement voor nog meer spelers toegankelijk maken. Om meer schakers onderdak te bieden wordt de locatie van het toernooi verplaatst naar Denksportcentrum 't Spaerne.

 

Behalve om prijzengeld en (FIDE-)ratingpunten zal er ook gespeeld worden om een plaats in de Meestertienkamp van 2011. De hoogst eindigende speler met een FIDE-rating van minimaal 2200 mag deelnemen in de IM-groep.

In het BDO Open wordt gespeeld in twee groepen, ingedeeld op sterkte: 


Groep A: KNSB-rating >1850 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd) 
Groep B: KNSB-rating <1900 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd)

 

Programma
Er worden van 21 augustus tot en met 29 augustus 9 ronden Zwitsers verspeeld. 
Partijen starten om 13.00 uur, behoudens op zondag 29 augustus, dan starten de partijen om 11.00 uur. Aansluitend op de laatste ronde volgt de prijsuitreiking.

 

Dit toernooi is heel geschikt om weer in vorm te komen voor het nieuwe seizoen. Ook jeugdspelers kunnen gerust inschrijven. Het toernooi vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie. Voor alle leden van Santpoort van harte aanbevolen. Inschrijven kan via de volgende link: http://www.bdo.hwphaarlem.nl/

Geef een reactie