Schaakclub Santpoort

Ook dit jaar doen wij als club weer mee aan de Grote Clubactie. Vorig jaar hebben we door de inspanningen van de lotenverkopers en hun ouders voor ruim € 600,- aan loten verkocht waardoor we in staat zijn geweest om een deel van onze jeugdactiviteiten te bekostigen. Nadeel van de lotenverkoop zoals die tot nu toe ging was dat de kinderen met lijsten over straat moesten, daarna de loten moesten krijgen en deze moesten gaan bezorgen en moesten afrekenen met de kopers. Vervolgens moesten de kinderen weer afrekenen met de vereniging en onbezorgbare loten moesten weer terug worden genomen. Alles bij elkaar een enorme klus die een stuk efficiënter zou moeten kunnen.

Ook bij de Grote Clubactie was men van mening dat dit beter kon. Daarom is er nu de:

Nieuwe manier van lotenverkoop: betaling door middel van een éénmalige machtiging.

De kinderen verkopen daarbij de loten via intekenlijsten. Doordat de lotenkoper zijn bankrekeningnummer met handtekening geeft, wordt het verkoopbedrag van de loten met een éénmalige machtiging van zijn of haar rekening afgeschreven. Er wordt ook geen fysiek lot meer geleverd. Op het moment van afschrijven komt automatisch het lotnummer op het bankafschrift te staan. Net als in vorige jaren komt van ieder voor € 2,50 verkocht lot twee euro ten goede aan de schaakclub.

Op het bankafschrift van de lotenkoper verschijnt het lotnummer en de naam van de vereniging.

Dit betekent o.a.:

1. Veiliger werkwijze (De kinderen gaan niet meer met geld over straat)

2. Geen inkoop van loten en toch altijd het juiste aantal loten tot je beschikking.

3. Geld niet meer afrekenen met de lotenverkopers.

4. Efficiëntere lotenverkoop (minder handelingen)

5. De kinderen gaan maar één keer naar hetzelfde adres.

De jeugdleden krijgen op de eerste lesavond (5 september) blanco intekenlijsten met ruimte om een bankrekeningnummer in te vullen. Tevens wordt er dan uitleg gegeven over de werkwijze. Omdat het eenvoudiger en veiliger is loten te verkopen gaan wij ervan uit dat alle jeugdleden een aantal loten aan de man zullen proberen te brengen. Mocht het niet mogelijk zijn om loten te verkopen laat dit dan even weten aan Wim Gravemaker.

Geef een reactie