Schaakclub Santpoort

Het is inmiddels alweer een aantal jaren vaste prik: het weekendje weg met de schaakclub. Oftewel een combinatie van schaken, lekker eten, (een beetje) drinken en vooral veel gezelligheid. Na eerdere schaak/stapavonturen in Roosendaal, Tilburg en Bunschoten kwamen we dit keer uit op Utrecht (iets met een dartpijl op een landkaart). Op zaterdag 16 februari werd hier het Vechtstreek Rapid toernooi gespeeld. 

Met Bas, Daan, WL, Martijn, ondergetekende, Rob de R en Menno gingen wij in gestaag tempo onderweg naar Utrecht. Na eerst een heerlijk kopje koffie/thee (en een tartin kaas) togen wij naar de speelzaal toe.

Het toernooi werd gespeeld in achtkampen wat in ons geval betekende dat we een flinke vertegenwoordiging hadden in de hoogtste poule (Bas 1, Daan 2, WL 5, Martijn 8). Ondergetekende mocht het in poule 2 proberen, Rob de R in poule 3 en Menno in poule 4. Vooraf was afgesproken al het prijzengeld in de eet/drankpot te stoppen voor die avond, dus motivatie genoeg.

Menno behaalde in poule 4 een keurige 2e plaats met 5,5 uit 7. De schaakprestaties van mijzelf en die van Rob de R zullen in dit verslag niet beschreven worden. Wel kan ik melden dat de vonken er vanaf spatten bij het dartbord (wat toevallig naast de speelzaal hing). 

In poule 1 leek het de organisatie het een goed idee om in het begin maar zoveel mogelijk Santpoorters tegen elkaar te laten schaken. Vooral Martijn was voorstander van dit idee getuige zijn 2,5 uit 3 tegen Bas, Daan en WL (of het verdiende punten waren laten we voor nu even in het midden). Ook daarna bleef hij zich niets van ratingverschillen aantrekken en bleef maar scoren zodat hij een ronde voor het einde al kampioen was met 1,5 punt voorsprong. 

Uiteindelijk gunde Martijn de concurrentie ook wat en werd hij 1e met 5,5 uit 7. Bas en WL volgden op een gedeeld 3e plek met 4 uit 7 (WL mede dankzij een heel nare T*f7 tegen Bas). En Daan volgde op een 5e plaats met 3,5 uit 7.

Na afloop werd er nog goed gedinerd in de Utrechtse binnenstad onder het genot van felgekleurde cocktails, lekkere biertjes en de nodige potjes Hands&Brains en doorgeefschaak. Daarna sloten we ergens ondergronds de avond af met live-muziek (een Haver tip) en opnieuw veel potjes snelschaak. Tenslotte vanmorgen nog heerlijk met z'n allen gedineerd voordat we weer huiswaarts gingen.

Kortom, een heerlijk en gezellig nachtje weg met de schaakclub en voor iedere Santpoorter zeker een aanrader! Chef evenementen denkt nu alvast na over een locatie voor volgend seizoen!

Hans

Geef een reactie