De 4e Santpoortse Kroeglopertoernooi was mede door het mooie weer en het ongekend aantal deelnemers, maar liefst 78 duo's een Mega succes!

De voorzitter van de Harddraverijvereninging Bas Kuntz opende het toernooi, hij zei dat het toernooi zich na 3 jaar stormachtig heeft ontwikkeld en uitgroeid is tot een volwassen toernooi!

Ook gebruikte hij mijn woorden dat je niet kan zeggen dat je geleefd hebt, als je niet een keer in je leven hebt meegedaan met het Santpoortse Kroeglopertoernooi!

De favorieten Hing Ting Lai/Tobias Kabos versloegen in de laatste ronde Manuel Bosboom/Hendriks en veroverde daarmee de titel, 250,00 euro en de beker! De nr.2 en 3 eindigden gelijk Pieter Hopman/Warner de Weert en het duo Daan Zult/Gilbert Vrancken. 

De nr.4 tot 6 eindigden ook gelijk, Rob Schoorl en Nick Schilder van het duo Nick en Simon schreef een een heel leuk stuk op zijn Facebook, over een van de leukste evenementen van het jaar en zijn eerste gewonnen schaakprijs!! De andere winnaars waren Manuel Bosboom/Hendriks en Ivo Wantola/Gerrie Bloothoofd. 

De beste Santpoorters op nr.7 waren vader Peter en zoon Martijn de Roode, gelegenheidsduo B.Nachbar en voorzitter Santpoort Wim Gravemaker eindigden vlak daarachter als 10e!

Prjswinnaars tot 1900 elo 1. Joey Brokaar/Nick Groeneweg 2 t/m 5 Arjan van der Ley/Hans Schreuder, Bastiaan Veltkamp en Santpoorter/IJmuidernaar Barry Broek, René Pijlman/Dirk Goes en Arthur de Hart/Coen Mekers.

Prijswinnaars tot 1650 elo 1. Maurits de Jong/Anton (1587!) 2. Maarten Mellegers/Guido Passage (1500!)3. Rob Duin/Jordy van der Vet.  

Prijswinnaar tot 1400 elo 1. Vi Quan Tran/Halil Gul 2. Vader Vladimir en zijn 10 jarige zoon Chris Bartels 3. Hans Loef/Ton Vis. De gebroeders Wim en Dirk Geels grepen net naast het brons.

De aanmoedigingsprijs was voor de dames Gre Blokker/Jolanda den Ouden en de poedelprijs was wederom voor het duo Rob Klinkenberg/Jasper Ebbeling,mochten jullie de beker volgend jaar weer winnen dan mogen jullie hem houden!

De beste sportief/gezellige/bier maatprijs was voor Sander Hageman!

Verder wil ik uiteraard Rens Hagen van de Harddraverij van Santpoort bedanken voor het uitreiken van de prijzen en uiteraard alle sponsors, de speellokaties Cafe Bartje, Manor, Cheng Tong Kong, Ramsis, Dingespoort, Wildeman en Lunchroom Laantje waar maar liefst 66 schakers na afloop gingen eten!! 

Naast het weer, staat deze dag natuurlijk met een goede en snelle indeling (Anne & Anne)en daar willen we NICO SCHUMACHER voor bedanken, klasse Nico!

Bekijk ook verslag van het kroeglopertoernooi op de toernooisite https://www.schaakclubsantpoort.nl/kroeglopertoernooi/

Geef een antwoord