Schaakclub Santpoort

Voor Santpoort 3 stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Na het verlies in de eerste ronde is elke wedstrijd een finale!


De spanning werd direct door het Witte Paard gebroken door slechts met 6 man te komen opdagen. Toen ook nog de jarige Rob Buschman zijn tegenstander in NEGEN zetten MAT zette was het al 3-0. Rob won nog nooit in zijn indrukwekkende carriere in 9 zetten.  Doordat het zo uniek is laten we de partij met goed vinden van Rob nog even zien.

_pgn_[Event "NHSB 2C 2010-2011"]
[Site "?"]
[Date "2011.01.07"]
[Round "4"]
[White "Buntsma, Ko"]
[Black "Buschman, Rob"]
[Result "0-1"]
[ECO "A52"]
[PlyCount "18"]
[SourceDate "2011.01.09"]
[WhiteTeam "Santpoort 3"]
[BlackTeam "Het Witte Paard 2"]
1. d4 Nf6 2. c4 e5 3. dxe5 Ng4 4. Nf3 Nc6 5. g3 Ngxe5 6. Nxe5 Nxe5 7. b3 Bb4
8. Bd2 Qe7 9. Bxb4 Nf3# 0-1
_/pgn_ 

De Boedapester!

 

Ouker de Jong aan bord 6 trof de in rating sterkste tegenstander en besloot remise aan te bieden, zekerheid voor alles, zijn tegenstander hoefde hier niet lang over na de denken 3,5-0,5 Ouker is hard op weg om de titel Remisekoning van Rob over te nemen. Ronald Hoekstra stelde met een fraaie aanvalspartij de overwinning veilig 4,5-0,5.

 

Hans Kors moest een stuk geven om niet mat te gaan, dat zag er niet best uit, maar Hans liet daarna zien dat hij echt schaken kan, hij veroverde het stuk terug en won alsnog dankzij een sterk paard tegen een zwakke loper 5,5-0,5. Ouker kwam nog even vertellen dat hij eigenlijk beter stond maar in het team belang remise aangeboden had, is prima Ouker volgende keer ga je op bord 2 met zwart, mag je net zoveel remise aan bieden als je zelf wilt.


Invaller Dave Looijer had een gelijkwaardige tegenstander, het blijft mooi om te zien hoe zo'n kereltje tegen een volwassen vent de duimschroeven aandraait, meer dan een remise zat er niet in 6-1. Bert Stangenberger strooide nog wat extra zout in de wonden om ook het zevende punt voor Santpoort te laten bijschrijven 7-1.

 

Gerard Swier had het hele seizoen nog niet gewonnen, maar won er deze avond 2 één reglementair en één tegen Willem Dijkman die ook geen tegenstander had. Nadat Willem Gerard zijn vergiftigde pion pakte was het snel gebeurd, ik dacht in 32 zetten! Het was nog lang onrustig in het Polderhuis, het was jammer dat Rob Buschman al zo snel naar huis ging, maar begrijpelijk want de volgende dag vierde hij zijn 60ste verjaardag. Het was top Rob en het eten was heerlijk vooral de balletjes, over 10 jaar als je 70 word gaat het dak er weer af.

Geef een reactie