Schaakclub Santpoort

De eerste bondswedstrijd van Santpoort 2 tegen Bloemendaal 5 eindigde in een 6,5 – 1,5 overwinning.
Santpoort 2, dat na twee promoties in dezelfde klasse speelt als het Santpoort 1, deed het de eerste wedstrijd erg goed.
Ronald Hoekstra speelde een partij waar als vanouds de vonken vanaf vlogen. Hij offerde een paard voor aanval, vervolgens werd zijn tegenstander overspeeld 1,5-0,5.
Rob Buschman had al remise (?)aangeboden, wat dankbaar werd geaccepteerd.
Hans Kors was in gepeins verzonken en dacht over de 5e zet vervolgens een half uur lang na. Zal ik hem slaan of trek ik mijn loper terug!?
Richard Kok melde tijdens de koffie dat hij zijn vis al aan zijn hengel had, en moest alleen nog even op het droge trekken.
Willem Dijkman vroeg of hij in gewonnen stand remise aan mocht bieden, is goed Willem 2-1.
Ivan Ivanov had zijn opening niet goed behandeld, maar zijn tegenstander ruilde een goed paard tegen Iwans slechte loper, hier kantelde de wedstrijd. Peter Klapwijk won een kwaliteit.
Hans Kors zijn tegenstander stond inmiddels in tijd gelijk. Richard had zijn vis inmiddels op het droge 3-1. Peter Klapwijk won ook 4-1. Bert Stangenberger speelde een knappe Hollandse partij waarbij hij de strop steeds strakker om de hals van zijn tegenstander aan trok. 5-1. Ivan Ivanov won met een mooie matcombinatie 6-1. Hans Kors wilde graag winnen, maar moest met remise genoegen nemen. 6,5 -1,5. En het bleef nog lang onrustig in het Polderhuis…

Xander kwam nog even informeren wat het geworden was, en was aangenaam verrast dat de spelers die vorig jaar niet vaak hadden gespeeld (Bert, Richard en Ivan), hadden gewonnen.

Tja Xander, en 6.5 – 1.5 is een nog betere score dan de 5.5 – 1.5 van het eerste!

Geef een reactie