Schaakclub Santpoort

Vrijdag heeft Santpoort 1 een ruime overwinning geboekt op Bloemendaal 5.
Het opmerkelijkste resultaat van de avond was dat van Ilias van der Lende. De tegenstander van Ilias gaf na 5 minuten op – Ilias had nog 1:29 op de klok. En dat in een nog theoretisch bekende stelling!

Peter de Roode had meer moeite dan verwacht op het 1e bord. Maar het punt mocht na een kwaliteitsoffer uiteindelijk worden geteld.
De tegenstander van Xander Schouwerwou won een geofferde pion weer terug en leek OK te staan. Maar zijn kansen vielen tegen en Xander profiteerde van een blunder.

Peter Reinders stond lange tijd goed en won het eindspel probleemloos.
Henk Swier kwam ongeveer gelijk uit de opening, maar zijn positiespel was beter en won.

Ouker de Jong won een stuk, maar niet veel later leek zijn tegenstander een doorslaande aanval te hebben. Het sloeg niet door en Ouker – met een stuk – won. Wim Gravemaker heeft nog niet de juiste vorm te pakken. Hij stond op het ene moment zeer goed en een moment later kon zijn tegenstander mat in 3 geven. Met remise mag Wim niet ontevreden zijn.
Gerard Swier wilde remise aanbieden, maar de jeugdige leden van Santpoort wisten Gerard te melden dat zijn tegenstander een niet al te hoge Elo had. Gerard ging door en won.

Santpoort 1 – Bloemendaal 5 7.5 – 0.5

Geef een reactie