Schaakclub Santpoort

Afgelopen zondag, 14 november, werd gespeeld om de NHSB titels bij de meisjes. Van onze club deden Cheryl Looyer, Robin Anne Gravemaker en Nathalie van der Lende mee.

Cheryl speelde als eerste jaars D-junioren mee bij de C-junioren. Dat was een pittige uitdaging. Cheryl haalde uiteindelijk 1,5 uit 5 en eindigde op de 4e plaats. De bond geeft Cheryl wel een vrijplaats voor het NK D-junioren dat in Haarlem gespeeld gaat worden vanwege haar uitstekende prestaties het afgelopen seizoen (onder andere deelname aan het WK meisjes in Griekenland) Cheryl gefeliciteerd met je vrijplaats en veel succes op het NK in april.

 

Robin Anne speelde bij de B-junioren een goed toernooi waardoor ze de laatste ronde bij winst op de naaste concurrente zich zou verzekeren van de 1e plaats. Maar het valt niet mee om ook te winnen als het persé moet. Robin kwam heel ver. In een gedurfde aanval was ze één zet van een totaal gewonnen stelling. Ze koos echter in een ingewikkelde variant voor de verkeerde voorzetting en verloor uiteindelijk door tijdnood. Jammer, maar wel een goed gespeeld toernooi. Plaatsing voor het NK komt er nog wel een keer.

 

Nathalie speelde bij de A-junioren. Zij werd overtuigend kampioen door al haar partijen te winnen. Rechtsteekse plaatsing voor het NK bij de A-junioren is helaas niet mogelijk. Maar Nathalie heeft nu wel de mogelijkheid zich via een halve finale tweekamp te gaan plaatsen. Nathalie van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.

Geef een reactie