Schaakclub Santpoort

Op 9 oktober vertrok ons nieuwe 4e team, bestaande uit oud heren 3 t.w. Ouker de Jong, Wim Dijkman, Ronald Hoekstra(niet aanwezig), Ozden Tuna(niet aanwezig) en Rob Buschman. Van het oude 4e team speelden Nico Schumacher, Douwe van Rees, Leo Kruisselbrink en Mick Mulder(invaller voor Ronald Hoekstra).
Om 19.30 uur kreeg ik een telefoontje van Gerard Swier, die mij vertelde dat Ozden niet zou komen en dat Rob van Zwieten voor hem zou invallen. Om 20.00 uur was iedereen aanwezig en begonnen we te schaken.
Na een half uur stond iedereen nog goed of zeer goed. Wim Dijkman bood remise aan nadat hij dat aan mij gevraagd had. De 2e remise kwam van Ouker, de 3e remise was ik zelf, daarna verloor Nico helaas, was achteraf gezien niet nodig geweest, zei hijzelf. De vierde remise kwam van Rob van Zwieten. Ook Douwe kwam niet verder dan een remise, maar hij had wel steeds een betere stelling.
Mick Mulder onze invaller zag ik opeens een pion weggeven. Zag hij spoken?? Hij had zelfs het betere van het spel. Als laatste was Leo bezig. Leo gaf na ongeveer 1 uur een stuk kado, wat hij helaas niet meer te boven kwam.
Uiteindelijk verloren wij met 5,5-2,5, wat iets geflatteerd was. Ik ga er van uit dat we de volgende keer winnen. In ieder geval had iedereen een goede instelling.
Rob van Zwieten en Mick Mulder bedankt voor het invallen.

Geef een reactie