Schaakclub Santpoort

Afgelopen maandag speelde het bekerteam van Santpoort tegen Excelsior. Van het verdere eerste team konden alleen Xander Schouwerwou en Stefan Fokkink, die nog vol adrialine zat van afgelopen zaterdag waar hij het beslissende punt scoorde!

Verder werd het kwartet aangevuld met Wim Gravemaker en Henk Swier.

In de auto nam Xander de opening nog even door met Henk, er leek geen vuiltje aan de lucht, Xander won een pion en ging er daarna op zijn Hoekstra´s af.

Dat was een bittere pil en dat aan bord 1, dat hield in dat de overige 3 borden 2,5 punt moesten scoren. Henk kwam gedrongen uit de opening, Wim had een pot remise stelling op het bord getoverd, remise nemen dan maar, dan moeten Henk en Stefan wel winnen. Het leek een onmogelijke opgaaf Stefan stond iets beter, maar het leek wel of hij blij was dat ik zei dat hij vol op de winst moest gaan spelen. Henk had inmiddels met 2 pionnen minder een matnet in de stelling gevlochten. Zijn tegenstander tuinde er met open ogen in 1,5 – 1,5. Nu waren opnieuw alle ogen gericht op Stefan, Stefan genood en lied zijn tegenstander pijn lijden en dwong zijn tegenstander met tempo dwang het diepe in.

1,5 – 2,5. 

Werd het toch nog gezellig, gefeliciteerd mannen ik ben trots op jullie.

Geef een reactie