Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag vonden in Krommenie de NHSB pupillenkampioenschappen plaats. Tijdens deze wedstrijden was het mogelijk om in de diverse leeftijdscategorie├źn plaatsing af te dwingen voor het NK.

Santpoort werd vertegenwoordigd door Sjoerd, Bas en Daan Haver, Walter Starmans, Shanti Bolt en Robin Anne Gravemaker. De spelers van Santpoort hebben het uitstekend gedaan op dit kampioenschap. Daan en Sjoerd draaiden de hele dag bovenin hun groep mee en Bas, die wat moeizaam begon had bij het begin van de laatste ronde, door een serie overwinningen, weer uitzicht op een topklassering. Helaas lukte het Daan en Bas niet om via een laatste overwinning in de prijzen te vallen. Al met al hebben jullie echter een prima toernooi gespeeld.

Sjoerd eindigde na de laatste ronde op een gedeelde eerste plaats waarna hij door een groter aantal weerstandspunten als eerste eindigde. Dit betekend dat Sjoerd zich heeft geplaatst voor het NK in de leeftijdscategorie 1998. Een fantastische prestatie.

In de leeftijdscategorie 1995 speelden Walter, Shanti en Robin Anne mee. Hier konden de vier beste jongens en het beste meisje zich plaatsen voor het NK. Walter draaide een wat wisselvallig toernooi. Prima overwinningen werden helaas afgewisseld met verliespartijen. Uiteindelijk leverde dit een plaats in de middenmoot op. Shanti heeft uitstekend gespeeld. Ze is nog niet zo lang lid van onze club en maakte haar debuut op een NHSB kampioenschap. Met vier overwinningen eindigde zij boven de middenmoot. In de toekomst zul je ongetwijfeld nog beter scoren.

Robin Anne speelde een uitstekend toernooi. Een nederlaag in de laatste ronde aan bord twee betekende dat Tiffani Vlaar in punten echter nog langszij kwam. Dit betekende dat een barrage de beslissing moest brengen wie zich als beste meisje voor het NK zou kwalificeren. In de barrage (twee partijen van 5 minuten) toonde Robin Anne zich tweemaal de sterkste. Zij gaat op 26 en 27 maart naar het NK in Waalwijk. Gefeliciteerd!

Geef een reactie