Schaakclub Santpoort

Op 4 maart hebben drie jeugdteams SC Santpoort vertegenwoordigd bij het Noordhollands-kampioenschap voor teams. We hebben deelgenomen met één D-junioren en twee C-junioren teams. Het was niet alleen een leuke, gezellige schaakdag, maar ook zijn er prima resultaten behaald.

Het D-junioren team (tot 12 jaar) bestaande uit Bas Haver, Bastiaan Eisses, Daan Haver en Robin Anne Gravemaker speelde een zeer sterk kampioenschap. Na een eenvoudige winst in de 1e ronde, moest het team spelen tegen een sterk, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld team van een aantal verenigingen uit Alkmaar en omstreken. In deze vroege finale bleken beide teams even sterk (2-2). Omdat bij gelijk eindigen het aantal bordpunten beslissend is, was de rest van het toernooi een race om die bordpunten. Beide teams noteerden in de laatste 5 ronden alleen uitslagen van 3-1 en 4-0. Uiteindelijk viel het kwartje voor SC Santpoort de verkeerde kant op. Met anderhalf bordpunt verschil werd de gedeelde koppositie een keurige 2e plek, en moet het team afwachten of ook deze plek toegang geeft voor het NK.

Bij de C-junioren (tot 14 jaar) speelde twee teams mee. Het tweede C-junioren team bestaande uit Bas Hoekstra, Joris Busink, Koen Oostermeijer en Mick Mulder trof het niet. Om als jonge jongens op zondagochtend vroeg de wekker te zetten zodat je op tijd bent om vanaf het Polderhuis gezamelijk de reis naar St. Pancras te ondernemen is al een hele prestatie. Maar als je daar aangekomen hoort dat je de eerste ronde bent vrijgeloot en dus eigenlijk een uurtje langer in bed had kunnen blijven ……
De reglementaire 4-0 start zorgde er wel voor dat direct de volgende ronden sterke tegenstanders opleverden en een paar keer het verlies genomen moest worden. Gelukkig wist het team ook nog een paar keer gelijk te spelen en eindigden ze op de 10de plaats in dit sterk bezette kampioenschap.

Het eerste C-junioren team met Ilias van der Lende, Miguoël Admiraal, Wim Laurens Gravemaker en Menno Schaefer slaagde erin kampioen te worden. De ene na de andere tegenstander werd overtuigend verslagen, van de in totaal 28 gespeelde partijen werd maar één keer verloren en werd één remise toegestaan. Al voor de laatste ronde van het toernooi kon er al een klein feestje gevierd worden omdat de voorsprong door de andere teams niet meer overbrugd kon worden. Door dit kampioenschap heeft dit team zich geplaatst voor het NK dat vanaf september gaat worden gespeeld.

Op 1 april mogen de oudere (B-junioren, tot 16 jaar) en jongere (E-junioren, tot 10 jaar) clubgenoten proberen of ze het goede voorbeeld van deze 3 teams kunnen volgen.

Geef een reactie