Schaakclub Santpoort

 

Zondag 23 februari was het Soli Muziekcentrum weer het domein van de allerjongste schakers van Noord-Holland. Hier werd de pupillendag van de Noord-Hollandse Schaakbond gespeeld. Door 49 kinderen uit 2001 of later werd in 4 categorieen volop geschaakt. Sommigen streden fanatiek om de bekers en de NK plekken die te verdienen waren. Anderen kwamen gewoon lekker een paar potjes schaken en een verliespartij was dan niet erg. “Dan kan ik lekker weer een spelletje spelen op mijn DS” werd door een deelnemertje gezegd.

 

Van Schaakclub Santpoort deden er 8 spelers mee. Pepijn, Dani en Colin zijn pas dit seizoen begonnen met schaakles en konden op dit toernooi mooi ervaring op doen. Pepijn en Dani speelden in de G-categorie. Van de 7 gespeelde partijen wisten ze er elk 2 te winnen. Colin moest het direct een stapje hoger in de F-categorie proberen. Met 1 winstpartij en wel drie remises wist minder dan 50% van zijn tegenstanders van hem te winnen. Een mooi debuut!

 

 

Julius is pas 6, maar schaakt al wel een jaar. In de jongste categorie waren er 5 deelnemers. In een loodzware dubbele vijfkamp bleken deze jonge schakers heel consistent. Julus verloor beide partijen van de uiteindelijke nummers 1 en 2, maar won de rest en eindigde dus met een mooie beker op plek 3.

 

Julia speelde een categorie hoger een spannend toernooi en haalde net zoveel punten als Pepijn en Dani. Ze eindigde samen met een ander meisje op de 7e/8e plaats waardoor een barrage partij moest beslissen wie naar het NK mocht. Julia wist deze partij in haar voordeel te beslissen.

 

Ties, Joey en Isabelle speelden in de 'oudste' categorie. 

Ties had in het begin wat pech, maar kwam goed terug, juist op het moment dat zijn moeder even een ommetje ging doen en eindigde als 8e. Isabelle speelde rustig als altijd, won vijf van de zeven partijen en eindigde als derde en was eerste meisje. 

Joey was de verrassing van de dag. Hij startte sterk met 2 overwinningen, verloor van de kampioen en eindigde door een bliksem-overwinning in de laatste ronde op een van de topfavorieten op de tweede plek met vijf-en-halve punt. Hij mag daardoor samen met Isabelle en Julia ook naar het NK.

 

 

Foto's, veel foto's, staan hier.

Ik hoop dat ik iedereen voor mijn lens heb gehad. 

 

De uitslagen zijn hieronder te vinden:

E (2001)

F (2002)

G (2003)

H (2004-2005) 

Geef een reactie