Schaakclub Santpoort

Van donderdag 21 – zaterdag 23 mei wordt het NK D (t/m 12 jaar) gehouden in Rijswijk. Van SC Santpoort spelen daar Dave Looijer, Maurits van Rees en Cheryl Looijer. Dag twee is nu voorbij.

Maurits heeft in de eerste ronde van de huidige koploper verloren maar won de laatste 2 partijen van de eerste dag. De tweede dag begon hij met een mooie remise tegen een tegenstander met 200 ratingpunten meer, gevolgd door opnieuw een winstpartij. De laatste tegenstander van dag 2 was helaas te sterk.

Maurits begon dag 3 tegen meervoudig nederlands kampioen Thomas Beerdsen. Helaas bleek Thomas te sterk. Ronde acht werd vervolgens gewonnen en Maurits beeindigde het toernooi met een remise. Met 5 punten eindigde hij op een keurige 18 plek (52 deelnemers)

 

Dave trof op de eerste dag heel sterke tegenstanders, waartegen hij 1 punt wist te halen. Na winst in de vierde ronde werd het remise in ronde 5.

De laatste ronde van de dag wist Dave in het eindspel van Loper en drie pionnen tegen Paard en drie pionnen de remise niet te vinden.

Hij gaat daarom met tweeenhalve punt de laatste dag in.

De dag begon voor Dave met een remise en werd voortgezet met een winstpartij. Evenals Maurits eindigde Dave ook met een remise. De 2 uit 3 van de laatste dag brachten Dave op 50% en een 31e plek. 

 

 

Cheryl begon het toernooi tegen een van de favorieten en verloor. Maar door drie fraaie winstpartijen op rij stond ze na vier ronden hoog in het klassement.

Na verloren te hebben van de nr 2 op rating beeindigde ze de tweede dag met een remise.

Met een score van 3.5 en een TPr 250 punten hoger dan haar rating mag ze zeker tevreden zijn over de eerste 2 dagen.

De laatste dag begon met twee nullen, waaronder tegen de NHSB D-kampioen algemeen (Halana Vlaming). De laatste ronde wist Cheryl weer te winnen waardoor ook zij een prima toernooi besloot met 50% en een 15e plek (28 deelnemers). Als alles meezit heeft Cheryl nog 3 pogingen in de komende jaren om dit resultaat te verbeteren. 

 

 

Gedetailleerde uitslagen op www.haagseschaakbond.nl 

De gebruikte foto's komen van de officiele website

Geef een reactie