Afgelopen vrijdag 5 september is de onderlinge voor groep 1 gestart. Nu de externe competitie over twee weken gaat starten een goede manier om te zien waar de rekenfouten gemaakt worden, de lekken in het openingsrepertoire zitten of gewoon checken of de vorm er nog steeds is. Dit laatste geval is aan de orde bij Ilias. Na een fantastisch toernooi in Barcelona waar hij het opnam tegen GM en een handvol IM's en slechts 1x daarbij verloor, lijkt de tijd zich aan te dienen dat hij een spurt gaat maken. Richting de 2300 en wat mij betreft veel verder. Zijn eerste slachtoffer vrijdag was Wim Eveleens. Ilias deed zelf niet zoveel, speelde snel en wist een iets mindere stand stand om te buigen naar een stand waarin Wim teveel tijd nodig had om de goede zetten te vinden. Die kwamen niet in tijdnood en Ilias kon zo zijn eerste punt bijschrijven.

 

Clubkampioen Patrick van Lommel speelde een scherpe partij tegen Stefan. Stefan wil altijd 'leuke' partijen spelen, maar rond de klok van 9.30 vond ik zijn stand niet echt leuk. De witte Koningsaanval op de damevleugel sloeg te snel door. Het goede nieuws is dat Stefan weer wat vaker gaat schaken en met de opgedane kennis en ervaring in groep 1 kan hij weer aan zijn ratingverhoging werken want die is nu absoluut te laag.

 

Van een partij waar ik niets van heb gezien, heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat Wim Laurens het met zwart moeilijk had in de variant die Bas hem voortoverde. Hij hield het 't langste vol van de verliezers (nee, daar is geen prijs voor) maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat hij dat (even) deed met een Toren achter.

 

Daan speelde tegen mij de opening uitstekend. Na een geslaagde harakiri-actie van mijn kant, was de stelling slachtrijp. Maar Daan maakte het niet uit, liet zijn betere stand wegglippen en werd in tijdnood eenvoudig weggespeeld.

 

Al met al hebben alle partijen qua rating een 'voorspelbare uitslag' gekregen. Op 3 oktober wordt de volgende ronde gespeeld.  

Geef een antwoord