Na een overheerlijke saté in hartje Haarlem werden de messen geslepen, HWP had ons verleden jaar het mogelijke kampioenschap door de neus geboord, omdat zij hun laatste wedstrijd met maar liefst 7-1 verloren tegen de Uil, waardoor de Uil niet meer voor ons te achterhalen waren.
Het gepromoveerde derde trof in HWP Haarlem 4 een gelijkwaardige tegenstander, helaas moeten wij het dit seizoen doen zonder Rob de Roode (weg gepromoveerd), maar met Bert Stangenberger onze vaste invaller van afgelopen seizoen.

Het was tijdens de avond moeilijk in te schatten hoe de uitslag zou worden, Willem en Ronald kwamen goed uit de opening. Henk, Ouker, Hans (onze dispensatie speler?) en Bert stonden redelijk tot goed. Gerard en Rob stonden iets minder. Willem Dijkman liet zijn paard de verkeerde kant op springen en zijn mooie stelling verzandde in remise, toen hoorde ik dat Rob Buschman verloren had, had ik niet gezien en Rob schijnbaar ook niet 1,5-0,5. Ronald Hoekstra had gevraagd hem niet op te stellen, hier kon ik geen gehoor aan geven, wij zijn veels te blij dat je er weer bij bent Ronald, je nederlaag is je dan ook vergeven.

Ouker de Jong zijn tegenstander bood remise aan, ik dacht dat Ouker iets beter stond, ook Bert zijn tegenstander bood remise aan, ik zelf had al mijn aandacht nodig voor mijn eigen partij tegen Paul Tuyp, ze moesten zelf de knoop maar door hakken. Ouker besloot in betere stand genoegen te nemen met remise, Bert Stangenberger zag kansen en ging goed door. Hans Kors kwam melden dat het puntje bijgeschreven kon worden, het duurt nog even maar ik ga hem winnen. Gerard Swier verloor in de opening een kwaliteit en besloot hierop volop op de koningsvleugel ten aanval te gaan, hij kwam heel ver maar niet ver genoeg 1-4. Er waren nog 3 partijen aan de gang Bert, Henk en Hans moesten alledrie winnen voor een gelijkspel, Hans hield woord en won, Bert sloopte zijn tegenstander langzaam en won ook 3-4!

Alle ogen waren nu gericht op Henk Swier die stond zeer goed, met geweldige aanval en later zelfs een kwaliteit meer, helaas mocht het niet zo zijn, Henk dwong zijn tegenstander tot allemaal goede zetten en gaf het toen jammerlijk weg 3-5. Een onnodige nederlaag, handhaven is dit jaar het doel en daar heb ik alle vertrouwen in. Rob de Roode en Xander Schouwerwou nog bedankt voor jullie geestelijke steun.