Schaakclub Santpoort

 Afgelopen vrijdag was ik (Rob Buschman), de wedstrijdleider en omdat ik toch verder niets te doen had, vroeg Leo Kruisselbrink mij om dan maar meteen een verslag te maken, wat ik accepteerde. 
 
Na alle borden nagelopen te hebben, zag ik na 3 kwartier de volgende standen. 
 
Achter bord 6 zat Nico Schumacher en zag dat hij een stuk achter kwam te staat, maar met 1 pion meer. Helaas kwam Nico zijn stelling steeds meer onder druk te staan, hetgeen resulteerde in een 0-1 achterstand. 
 
Bord 1 werd bemand door Ouker de Jong. Zag dat hij een iets betere stelling had. Toen ik een kwartier later kwam kijken was het ineen afgelopen, doordat Ouker de druk op de Koningsvleugel opvoerde en zijn tegenstander daar geen antwoord op had. Uitslag 1-1.
 
Milan ten Hacken op bord 5 stond na ongeveer 1 uur spelen iets beter en bouwde dit uit tot een winnende stelling. Hij moest wel oppassen dat hij de beste voortzetting bleef doen, anders nam zijn tegenstander het over, hetgeen hem zeer goed lukte en het resultaat was navenant. 2-1 in ons voordeel.
 
Het jongere broertje, Louis ten Hacken op bord 3 zag ik in eerste instantie beter uit de opening komen, hetgeen hem de betere stelling opleverde. Een kwartier later zag ik dat hij een stuk achter stond, maar met een zeer aanvallende stelling.
Echter Louis dacht dat hij sinterklaas was en gaf zijn tegenstander nog een stuk kado, wat de nekslag was. 2-2.
 
Nu waren op bord 4 Ton Haver en op bord 2 Leo Kruisselbrink nog bezig. Beide santpoortspelers hadden beiden hevige tijdnood en ik vreesde het ergste voor hen. Allereerst de partij van Ton. Mede door de tijdnood had de tegenstander van Ton een iets betere stelling, omdat hij meer vrijheden had, maar na 3 uur schaken, werd de strijdbijl begraven met als resultaat remise.  2,5-2,5.
 
Nu was het de beurt aan Leo om op zijn minst remise te halen. Na nog ongeveer 1 minuut op de klok en 5 minuten voor zijn tegenstander bood zijn opponent remise aan wat werd geweigerd door Leo. Met nog 1 paard en 1 paard en pion voor de S.C, Westeinder, haalde Leo in 'n remisestelling het net niet, omdat zijn vlag gevallen was. Door dit resultaat verloren we met 2,5-3,5, wat niet nodig was geweest.
 
De volgende keer moeten we een keer geluk hebben, dan komen de punten vanzelf

Geef een reactie