Schaakclub Santpoort

Op 7 oktober hadden we de uitwedstrijd tegen De Vennep, met als invaller Ronald Hoekstra voor Wim Dijkman. 
 
De gemiddelde raiting van Santpoort was 90 punten lager dan die van De Vennep en we moesten daarom ook vechten om een goed resultaat te behalen. 
 
De eerste die een remiseaanbod kreeg was Henk Swier op bord 1 en vroeg mij of hij dit voorstel mocht accepteren. Na onderling overleg besloten we het remise aanbod aan te nemen.
Op bord 3 zat onze invaller Ronald Hoekstra, die weer een agressieve opening had en nadat de partij vorderde bleek dat hij een pion achter stond, maar een veel betere stelling had.
 
Ronald wilde voor eeuwig schaak gaan, maar hij vergat daarbij dat zijn dame aangevallen werd door een toren van zijn tegenstander, jammer want remise was reëel.
Op bord 6 zat Leo Kruisselbrink en na een zet of 10 maakte hij een verkeerde beslissing en uiteindelijk gaf hij op. 0,5-2,5 voor de Vennep.
 
Broer Marten Buschman(bord 7) kreeg een goede stelling op het bord, maar door een onnauwkeurige zet kreeg zijn tegenstander druk op zijn stelling en verloor de strijd. 0,5-3,5
Daarna was het de beurt aan Louis ten Hacken(bord 4), die langzaam maar zeker steeds slechter kwam te staan en moest zich gewonnen geven. 0,5-4,5
Door deze stand kon Rob Buschman op bord 5 het remise aanbod(2x) van zijn tegenstander niet accepteren en speelde door. Maar naarmate de partij vorderde kwam zijn tegen beter te staan en moest ik keepen in plaats van aanvallen en bood remise aan, wat uiteindelijk werd geaccepteerd. 1-5.
 
Inmiddels op bord 8, kwam Ton Haver , na een interessante pot, remise overeen. De eindstand heb ik niet gezien, omdat ikzelf tijdnood had. 1,5-5,5
Ouker de Jong (bord 2) had een boeiende partij en kon uiteindelijk winnen, maar Ouker zag de winnende zet, laat op de avond, niet en verloor helaas.
 
Al met al een geflatteerde nederlaag.
De volgende tegenstander heeft 300 elo-punten meer per speler, maar dat maakt ons niet uit. We blijven strijden voor een goed resultaat.

Geef een reactie