Schaakclub Santpoort

Santpoort 4 – Het Spaarne 3

Afgelopen vrijdagavond heeft het 4e team haar 6e schaakwedstrijd gespeeld.

De avond begon goed met een etentje bij het ‘t Palet. Onze teamleider heeft dit geregeld ten behoeve van de teambuilding. Zowel het eten als de verhalen waren smeuïg  Het was een geslaagd initiatief.
Opvallend was dat alle spelers zich professioneel gedroegen en de alcohol lieten staan. Alleen de wedstrijdleider behoefde zich niet in te houden…..

Met een volle maag op naar het Polderhuis voor het serieuze werk.

Over Rob Buschman moest ik de vorige schrijven:  hij verloor een pion en toen nog éen en toen….. Hij heeft het zich aangetrokken. Nu won hij een pion, en nog éen en nog éen en toen         1-0.


Op dat moment stond Ronald Hoekstra al een stuk voor. De tegenstander offerde een stuk maar waarvoor is niet duidelijk geworden. Ze schaakten nog wel een tijd door waarbij Ronald nog meer voorsprong verkreeg. Tenslotte gaf de tegenstander op:                    2-0


Douwe van Rees schaakte zoals zo vaak zijn tegenstander degelijk van het bord. Hij creërde een open lijn voor zijn torens en drong ermee binnen. De tegenstander kon met zijn paarden geen tegenstand meer bieden                                            3-0


Ouker de Jong schaakte tegen een tegenstander waar tegen hij vaker heeft geschaakt. Kennelijk wisten ze heel veel van elkaar want de partij ging gelijk op. Geen van beiden zag winstkansen.
Daardoor werd het                                                 3 ½ – ½.
Het Spaarne was van de 0 af en Santpoort had de winst binnen: beide gelukkig.

Van de partij van Martin Bender heb ik niet zoveel gezien. Het ging lang gelijk op tot een zeker moment toen hij een stuk won. Hoe dat is gebeurd heb ik niet gezien. Wel zag ik nog een dreiging van mat achter de paaltjes maar die zag hij zelf ook. Hij schaakte die mogelijkheid weg maar schaakte ook naar een overwinning                                                           4 ½ – ½


Nico Schumacher maakte er een lange zit van. Toen Martin klaar was stond hij een stuk achter. Via gerichte aanvallen op de tegenstander’s koning wist hij die achterstand weer weg te werken.  Helaas miste hij vervolgens de juiste voortzetting waardoor de tegenstander toch weer kwaliteitsvoorsprong kon verkrijgen. Nico’s loper moest het afleggen tegen diens toren.                   4 ½ – 1 ½.

Niet onvermeld mag worden dat de wedstrijdleider de teamleider van Het Spaarne met schaken heeft verschalkt.

De onthouding tijdens het eten heeft zich uitbetaald en werd na de match ruimschoots gecompenseerd.

Geef een reactie