Schaakclub Santpoort

Gelijk met de D-junioren speelde ook de C-junioren hun NHSB kampioenschap. In een groep van 24 geplaatste kinderen deden maar liefst vijf spelers van Santpoort mee namelijk Robin Anne, Bastiaan, Wim Laurens en de twee favorieten voor de titel Miguoël en Ilias. Naast het kampioenschap waren er ook twee plaatsen voor het NK te verdienen waarbij gold dat plaatsing voor het NK voor Miguoël en Ilias het hoofddoel was.

Na de eerste drie ronden werden plaats 1, 2 en 3 ingenomen door Miguoël, Wim Laurens en Ilias. Wim Laurens verloor deze ronde van Ilias. Miguoël won zijn partij deze ronde waardoor we twee koplopers met vier punten hadden na de 1e dag. Ook Robin Anne en Bastiaan hadden ondertussen punten gescoord. Robin haalde haar 1e overwinning in de 3e ronde en Bastiaan won zelf twee keer en haalde één halfje in ronde vier tegen de sterke Eckhart Vlaming. Alleen Wim Laurens was in de 2e ronde te sterk voor hem.

De tweede dag begon met de topper tussen Ilias en Miguoël. In een prima partij hielden deze twee Santpoorters elkaar in evenwicht. Wim Laurens kon zijn tot dan toe sterke toernooi geen goed vervolg geven. Na door omstandigheden te laat aan het bord te zijn verschenen verloor hij, na een moeilijke partij, op tijd.

De vijfde ronde was een topronde voor Santpoort met vier overwinningen. De betekende dat Ilias en Miguoël plaatsing in eigen hand hadden (er mocht de laatste ronde niet verloren worden) en Wim Laurens kon nog een derde plaats pakken als hij in de laatste ronde zou winnen door zijn grote aantal weerstandspunten.

In de laatste ronde had Robin Anne een bye. Ze kwam op drie punten en een verdienstelijke 17e plaats.

Helaas speelde de clubgenoten Miguoël en Wim Laurens in de laatste ronde tegen elkaar. Miguoël haalde een prima overwinning en hij plaatste zich daarmee voor het NK. Wim Laurens viel terug naar de achtste plaats (je hebt niets aan weerstandspunten als je een halfje minder scoort dan de concurrentie)

Bastiaan verloor de laatste ronde ook na een spannende partij. Maar hij heeft een prima toernooi gespeeld als 1e jaar D – junior. . Hij eindigde op een goede tiende plaats. Prima gedaan Bastiaan. Volgend jaar zit er zeken meer in.

Alleen Ilias was nu nog bezig. Hij speelde tegen de sterke Christopher Brookes van Aalsmeer. Tijdens deze partij liet Ilias zien over sterke zenuwen te beschikken. In een partij waarbij beide spelers al hun tijd gebruikte bleef Ilias, ook met weinig tijd, sterke zetten doen.
Hij won uiteindelijk overtuigend en kwam zo samen met Miguoël op 6,5 punten uit zeven.

Beide spelers waren erg tevreden met hun plaatsing voor het NK. In overleg werd besloten om meteen barrage te gaan spelen voor de titel. De twee rapid partijen eindigde in 1-1 waarna twee snelschaakpartijen moesten beslissen over de titel. Hierin trok Miguoël aan het langste eind zodat hij voor het eerst NHSB kampioen werd en de bijbehorende beker in ontvangst mocht nemen.

Wij wensen Ilias en Miguoël veel succes bij het NK later dit jaar.

Geef een reactie