Traditiegetrouw wordt op Hemelvaartsdag het Grand Prix jeugdtoernooi georganiseerd door SC Purmerend. Dit jaar valt dat voor veel kinderen midden in de meivakantie dus togen we met minder kinderen dan gebruikelijk naar Purmerend om daar ons beste beentje voor te zetten. Er waren ook duidelijk minder kinderen ingeschreven voor het toernooi zodat we uiteindelijk op 10 tafels uitkwamen. Waar bij andere toernooien er nog wel eens meerdere Santpoorters aan dezelfde tafel ingedeeld worden, was dat nu (bijna) niet het geval.

 

Van de familie Kooistra waren alle 3 de kinderen present. Merel had het vorige toernooi bijna al haar partijen verloren en kon nu aan tafel 10 weer wat ratingpunten terug verdienen. Dat deed ze ook keurig, want met goed en rustig nadenken behaalde ze 4,5 punt en kwam slecht een 0,5 punt te kort voor de 3de plaats.

Broertje Melle kwam met 3,5 uit 7 ook net een 0,5 punt te kort aan tafel 9 om een beker mee naar huis te nemen. Dus toen de hoop op ere-metaal gevestigd op grote zus Jade aan tafel 8. Tov het vorige toernooi was ze in rating gestegen en nu wist ze toch ook weer 3 punten binnen te slepen. Goed bezig Jade, de volgende keer val je vast weer in de prijzen.

 

Aan tafel 8 vonden we ook Jaiden Wahjad. Hij had met school wel eens mee gedaan aan het schoolschaak toernooi en wilde nu ook wel eens een GP toernooi proberen. Hij vond het wel erg spannend maar liet zich niet van de wijs brengen en met rustig nadenken kon hij bijna alle partijen in winst omzetten. Met een grote glimlach kwam hij na elke ronde weer richting z’n ouders gelopen om de volgende winstpartij van commentaar te voorzien. Met een score van 6 uit 7 eindigde hij op de eerste plek en kreeg dus ook een welverdiende beker. Dat smaak naar meer toch, Jaiden! Lucas had de laatste 2 toernooien gewonnen aan z’n tafel en nu de GP-rating weer bijgewerkt was, kwam hij dus aan een hogere tafel en zou het een zware dag voor hem worden. De schakers waren erg aan elkaar gewaagd in deze groep en met 3,5 uit 7 werd hij gedeeld 4de maar op onderling resultaat uiteindelijk 6de.

 

Op Pepijn Grijmans staat de laatste tijd geen maat. Ook hij had de laatste 2 toernooien al een beker gescoord maar dat weerhield hem er niet van om aan tafel 4 weer een goede score neer te zetten. Met 5 uit 7 werd hij zeer netjes 3de en kon dus weer een beker mee naar huis nemen. Pepijn Betjes ging aan tafel 3 zeer veelbelovende van start. Na 4 ronden had hij 3,5 punt verzameld, maar helaas voor hem bleef het daar ook bij voor de rest van de dag. Jammer en misschien ook een beetje onnodig want hij won van de uiteindelijk nummer 1 en verloor van de nummer laatst. Gelukkig voor hem was die 3,5 punt nog wel genoeg voor een 3de plaats en dus weer een beker voor in z’n prijzenkast.


Al met al dus 3 beker voor de 7 Santpoorters. Voor de andere 4 een mooie medaille en voor iedereen een zaklampje als herinnering. Een mooie score, daar in Purmerend op Hemelvaartsdag.

Geef een antwoord