Schaakclub Santpoort

Het Polderhuis was vrijdagavond 15 december 2018 goed gevuld met schakers!  

SC Santpoort N2 moest tegen HWP Haarlem N5 en op dezelfde avond speelde Santpoort voor de beker met een viertal tegen Assendelft. Wedstrijdleider Rob Buschman moest de avond dus 2 team’s in de gaten houden!

De score voor Santpoort N2 werd geopend door invaller Ronald Hoekstra, met geweldig aanvalsspel werd zijn tegenstander overspeeld, het werd nog even spannend maar Ronald trok de partij gedecideerd naar zich toe 1-0. Gerard Swier speelde tegen Zuiderveld, hoewel de laagste in rating, bleek het toch een taaie tegenstander, ondergetekende kwam niet verder dan remise 1,5-0,5. Bij Ouker de Jong aan bord 1 stond het hele bord in brand, zijn tegenstander met de look’s van Peter de Roode stond toch iets beter. Ouker bleef vechten voor wat hij waard was en bleef taktisch onder zware druk van tijd de goede zetten doen, zijn tegenstander doorzag alle trucjes en wist de stand voor HWP weer gelijk te trekken 1,5-1,5. Wim Dijkman stond goed en Marten Buschman leek zich onder de zware aanval uit te spelen. Op dat moment bood Rob Buschman remise aan in een betere stelling met op dat moment 2 pionnen voor en een half uur in tijd! Hij kon met niemand overleggen zei hij, doordat hijzelf naast wedstrijdleider ook teamleider was?!! 

Zijn tegenstander nam het op gelucht aan 2-2. Wim Dijkman toch wel de man in vorm, speelde rustig maar wist een klein voordeel uit spelen tot groot voordeel, zijn pion was niet meer te stoppen en zijn tegenstander gaf op 3-2. Marten zijn tegenaanval sloeg niet door, ook geen eeuwig schaak waardoor de pionnen meerderheid op de damevleugel van Martens tegenstander Bakker de doorslag gaf 3-3. Had misschien meer in gezeten, maar in elk geval ook niet verloren. Ronald bedankt voor het invallen!

Het bekerteam van Santpoort deed het goed, capten Leo Kruisselbrink kreeg een paard kado, Ton Haver pakte enkele pionnen wat goed was voor de winst, Nico Schumacher speelde netjes remise en Justin Jore Santpoorts hoop in bange dagen won eerst afgelopen dinsdag intern om vervolgens 3 dagen later weer de winst voor zich op te eisen 3,5 -0,5 Gefeliciteerd !!!!

Geef een reactie