Schaakclub Santpoort

Het verlate paastoernooi was weer een succes, er werd gestreden om eieren, paasbroden en cake.

De spelers werden in 6 team’s zoveel mogelijk in gelijke sterkte ingedeeld, maar het team van Xander Schouwerwou, Nicolay Drel, Jan Geus, Jeronimo van de Star en Aad Zandvliet bleek toch te sterk en werden ongeslagen eerste.

Het team van Peter de Roode, Ronald Hoekstra, Rob & Martijn de Roode en Leo Kruiselbrink deden het ook heel goed en werden met één verlies partij keurig tweede. De andere team’s onder leiding van gastspelers Rick Duijker, Jimmy van Zutphen, Kempe Knijf en Ouker de Jong hadden allemaal 3 punten, waarvan het team van Rick de meest punten had.
Nikolai Drel aan bord 2 lijkt weer helemaal terug en wist samen met Hans Kors aan bord 4 9 van de 10 punten te scoren en werden daardoor beloond met een extra groot Paasei.
Aan bord 1 was Rick Duijker de meest productieve speler en heeft geen enkele partij verloren, aan bord 3 was Jan Geus de meest productieve met 7,5 punt, bord 5 was Nico Schumacher de beste met 6,5 punt en hij wilde nog wel niet mee doen.

Van de jeugdspelers deed Navarone van der Star het aan bord 3 zeer goed en wist tegen de senioren liefst 4 punten te scoren, aan bord 4 was Kevin Dekkers de meest productieve jeugdspeler met 5,5 punt en aan bord 5 deed Julian Mier het met niet minder dan 6 punten, Klasse!

Zelf Ivan Ivanov was uit zijn winterslaap gekomen om de leukste avond (naar eigen zeggen) niet te missen, het was fijn je weer achter het bord te zien. Willem Dijkman had ook een vrije avond genomen om te kunnen schaken en liet zich niet mat zetten, hij dacht zo lang na dat hij steevast door zijn tijd heen ging, jammer Wim volgende keer beter. Rob Buschman vloekte er weer lustig op los, maar leek zijn tegenstanders niet echt te kunnen intimideren toch nog een 50% score, niet verkeerd.

Ronald Hoekstra begon met 2 nullen en wist daarna 7,5 uit 8 te scoren en heeft zijn schaaklust weer helemaal terug!? Verder was het gezellig druk, Rob de Roode gooide nog een doekje in de lucht en die was niet voor het bloeden, ook gezondheid! Jetse Hartmans liet zich zelf nog aflossen door DE WOLF die ’s middags besloot toch nog mee te doen. Ronald Hoekstra was zijn paasbrood kwijt, maar kon gelukkig nog getroost worden met eieren.
En zo kwam alles weer op zijn pootjes terecht.

Geef een reactie