Schaakclub Santpoort

Afgelopen dinsdag speelden we weer ons jaarlijkse Paastoernooi. Voorafgaand werd Meneer de Jong ( Ouker voor insiders) in het zonnetje gezet, meer dan 50 jaar lid!!

Dat is maar voor weinigen weg gelegd, daarnaast heeft Ouker heel veel voor de club betekend.  Hij was al ere-lid voor al zijn verdiensten en heeft nu ook de gouden speld van de KNSB op zijn borst!

De verrassing was dat ook zijn vrouw en dochters met hun mannen en kleinkind aanwezig waren. Ouker liet zich niet uit het veld slaan en deed het met 7 uit 10 weer uitstekend! 

 

Alle team's waren aan elkaar gewaagd, toch was het team van Ilias van de Lende 6,5 uit 10 samen met Richard Dietvors 7 uit 10, Rob Buschman en topscorer Ivan Ivanov 7,5 uit 10 de sterkste van allemaal!

 

Tweede werd het  team van Wim Laurens Gravemaker, samen met vader Wim, Ger Kemper en Ton Haver, opvallend was dat er op de borden 2 Wim 6,5 punt, bord 3 Ger 6 en op bord 4 Ton 5,5 lustig op los werd gescoord en Wim-Laurens met 4,5 punt genoegen moest nemen. 

Derde werd het team van Martijn de Roode die achteraf de meeste punten had gescoord van allemaal 8 uit 10 waarvan hij er nog 1 kado heeft gedaan aan zijn broer Rob!

Nikolay Drel, Wim Dijkman en Martin Bender 5 uit 10 hadden allen brons!

 

Net buiten de prijzen viel het team van Hans Kors, Sjoerd Haver, Douwe van Rees 6,5 uit 10 en Outger Baron. Hans begon zeer voortvarend met 2 uit 2, maar kon daarna geen potten meer breken Sjoerd deed het 7 uit 10 op bord 2 meer dan prima!

De laatste 2 team's eindigden gelijk met 3 punten, het team van Peter de Roode 7,5 uit 10, Gerard Swier, Jubelaris Ouker de Jong en Leo Kruisselbrink eindigden toch op de voor laatste plaats, zij hadden meer weerstandspunten!

Laatste werd daarom het team van Rob de Roode, Stefan Fokkink, Gijsbert de Bock en Cees Heeremans, aan Cees had het allemaal niet gelegen met 7 uit 10 steeg hij boven zichzelf uit! 

 

Na afloop was er voor ieder nog een lekker Paasbrood, ook aan de zaalwachten en Karin het lieve meisje achter de bar dat zo goed luistert en lekker patat kan bakken was gedacht.

Iedereen prettige Paasdagen.

  

 

Geef een reactie