Schaakclub Santpoort

Op dinsdag 7 april gingen 22 matadoren de strijd aan in de digitale arena van Lichess voor het 3e Santpoort Quarantaine schaaktoernooi. Met nu ook weer de ratingkanonnen Alapin94, Richardd, ikzetmat, DaanHa, peterderoode en ML31. En om het feest compleet te maken was er ook weer onze buitenlandse inbreng met geekknight en Feraligator.

Alapin94 en peterderoode gingen als een razende van start. Maar na een paar rondes ging het in de top. Alapin94 was volkomen van slag na een mazzelhalfje tegen ondergetekende en peterderoode werd pootje gelicht door onze penningmeester ML31. Dit zorgde ervoor dat ikzetmat, DaanHa en ML31 weer aansluiting konden vinden en we met een top 5 de spannende slotfase in gingen.

Door 2 nullen van Alapin94 op het einde (tegen peterderoode en ML31) en een reeks overwinningen van onze penningmeester werd hij uiteindelijk tot op de komma nauwkeurig uitgerekend (en geen enkele ronde bovenaan gestaan) op onderling resultaat 1e (met 53 punten) voor Alapin94. DaanHa eindigde op een 3e plaats met 50 punten.

Ondergetekende eindigde helaas op een 12e plaats en wisselde hier en daar een goed potje af met het kado doen van flink wat materiaal.

Hopelijk allemaal weer tot dinsdag voor de 4e editie en in goede gezondheid!

Hans

Geef een reactie