Schaakclub Santpoort

Zondag 18 november werd in het Zaanlands Lyceum het, door ZSC Saende georganiseerde, derde GP toernooi van het seizoen gehouden. Voor Pepijn was dit ook het derde toernooi van het seizoen en na een 1ste plek bij de GP in Santpoort en een 3de plek bij de GP in Hoorn had hij flink wat GP punten verzameld en had hij zich dus voorbereid op een zware dag.
De start was rommelig. Een groot aantal kinderen die zich hadden ingeschreven, kwamen om verschillende redenen niet opdagen. Ook waren er kinderen die niet aangemeld waren en wel mee wilde doen en dat leidde dus tot een flinke verschuiving in de voorlopige indeling. De definitieve indeling  kende 14 groepen van 7 of 8 kinderen en Pepijn was aan tafel 8 ingedeeld en begon met een vrije ronde.
 
Toen de kinderen elkaar al bijna de hand hadden geschud om een prettige wedstrijd te wensen, kwamen er nog 4 deelnemers binnen wandelen. De organisatie besloot om dezen alsnog mee te laten doen en dus moest de hele indeling weer op de schop. Pepijn zat al in het zaaltje ernaast aan z’n huiswerk maar toen bleek dat er aan tafel 8 nog ook 8 kinderen in de groep zaten, moest hij hals over kop als nog aan z’n eerste partij beginnen. Geen gelukkige start en het 1ste punt waar op gerekend was door de gedachte vrije ronde bleef helaas uit. Ook na de 2de en 3de ronde bleef de hatelijke 0 nog achter zijn naam staan. Gelukkig keerde het tij in de 4de ronde. Na een mooie partij tegen de latere nr 1 van de groep kon hij z’n eerste punt bijschrijven.
 
Van de laatste 3 partijen wist Pepijn er nog 2 om te zetten in winst, zodat hij de dag met 3 punten eindigde wat hem een vijfde plek opleverde. Na een moeizaam begin, dus goed terug gekomen. 

Geef een reactie